Magyarország nem lesz Hollandia

2016. december 12. 19:09

Szóval nem vagyunk eléggé szeles ország, de legalább atomerőműre fussa.

2016. december 12. 19:09
Dévényi István
Válasz.hu

„A köztársasági elnök egyébként azért nem írta alá elsőre a törvényt, mert szerinte a szabályozás ellehetetleníti a szélerőművek építését, ami nem segíti elő a párizsi klímaegyezmény végrehajtását és ellentétben áll az ország megújulóenergia-hasznosítási cselekvési tervével.

Lázár János szerint egyébként azért volt szükség a szigorításra, mert a szélerőművek teljesítménye nagymértékben függ a pillanatnyi időjárástól és ez a teljesítményingadozás csak a hálózaton működő egyéb szabályozható erőművek teljesítményének változtatásával egyenlíthető ki.

Szóval nem vagyunk eléggé szeles ország, de legalább atomerőműre fussa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2016. december 13. 20:29
Csak az amerikai (!)sajtót - Popular Mechanic - böngészve tudtam meg, hogy egyedül az orosz ajánlat tartalmazta a kiégett nukleáris kazetták elszállítását és azok Oroszország területén történő raktározását . A kazetták kb. 1OOO évig bocsájtanak ki káros, rádióaktív sugárzást. talán a Balaton alá vagy a pécsi volt uránbánya mélyébe el tudtuk volna ezeket raktározni. Ezt miért nem domborítják ki az ellenzéki szagértők ?
Öreg
2016. december 13. 18:54
Ha valamit állítok, járjam körbe! A németek leállítják az atomerőműveket és a lakossággal fizettetik meg az energia drágulását. Ugyanis a szélenergiához /van szélcsend is/ újra indítják a szénerőműveket. Nesze neked környezet védelem!
cutcopy
2016. december 13. 12:02
"nem vagyunk eléggé szeles ország, de legalább atomerőműre fussa" Hűbammeg, ez olyan mint a napra lehet nézni de már nem..
luisbathhelena
2016. december 13. 11:12
Pistám, nem vagy az alternatív erőművek szabályozásának szakértője, úgyhogy hagyd a fenébe... Simicska így is ad fizetést. Hacsak nem akar szélerőműbe fektetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!