Technikai kérdések

2016. december 07. 07:48

Ha a hivatalok többségében mégis van munka, azt ki végzi el, amíg a címeket járják a közhivatalnokok? A postások?

2016. december 07. 07:48
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

„A magyar kormányt felháborította a Magyar Posta 482 forintos ajánlata, amelyet a mohó cég a kézbesítésért nyugdíjasonként elképzelt magának. Megnéztem a postai díjtáblázatban: ha szabványméretű elsőbbségi postai levelet adok föl (145 forint) úgy, hogy kézbesítése mellé értéknyilvánítást is rendelek, az tízezer forintig 425, összesen 570 forint. Ezt azért nem mondanám lelkiismeretlen postai túlárazásnak, legföljebb azon lehet vitatkozni, a nyugdíjasonként 88 forinttal elég kedvezményt adott-e a megrendelőnek a posta. (...)

Akkor már elhangzott Kósa Lajostól, a Fidesz frakcióvezetőjétől, hogy debreceni polgármesteri tapasztalatai alapján bizton állítja: december 20-a után nincs már olyan sok hivatali munka. Vagyis azt a potom 2,7 millió utalványt kikézbesíteni nem nagy ügy. Ha ez igaz, éppenséggel nem vet jó fényt a járási és más közhivatalok munkaelosztására és létszámgazdálkodására. De még furcsább az, hogy semmi perc alatt fölülről így el lehet rendelni egy teljesen más jellegű munka elvégzését egy teljesen más célra kiképzett gárdának. Mert ha a hivatalok többségében (Debrecent leszámítva) mégis van munka, azt ki végzi el, amíg a címeket járják a közhivatalnokok? A postások?

Valami baj van a sorrenddel. A felháborodás egy fokán a Miniszterelnökség vezetője végül is egyeztetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók szakszervezetével, aminek nyomán a kormány visszalépett, s újabb ajánlatot kért a Magyar Postától. Fordítva nem lett volna jobb? Hogy előbb egyeztetnek, s csak utána döntenek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Egri Marika
2016. december 08. 10:56
Felháborító, hogy m inden jót elrontanak az úgynevezett ellenzékiek Miért is? Csak azért, hogy belekössenek minden Orbán intézkedésbe.Bolhából elefántot csináltak. Nem mindegy ki viszi ki, lényeg, hogy kaptak a nyugdíjasok. Mint a kisgyerekek az óvodába. Huzakodnak. Be be ki viszi ki, postás, államnál dolgozó? Nem beszélve az újságírókról mintha uborkaszezon volna ugranak minden kis anomáliára.
adam
2016. december 07. 18:29
Filléres.
tóth mária
2016. december 07. 17:39
Felébredt asszonyom? Egyre undorítóbb cikkeket ír!
Volo
2016. december 07. 17:32
Hát nem tudom, de volt idő, amikor, ha a főnököm szólt, hogy lenne egy kis meló még munkaidő után, akkor nem azt néztem, hogy nem az én dolgom, hanem azt kérdeztem: ezzel nyerünk valamit főnök? Mire ő: hát nem tudom, de reménykedem benne szerzünk egy pár embernek egy jó napot. Ok! És mentem. Persze én vagyok a hülye, mert nem a napi munkaköri leírásomat nézegettem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!