Kivonulok a közéletből

2017. január 28. 21:59

Nem látom értelmét és lehetőségét a további közéleti szerepvállalásnak.

2017. január 28. 21:59
Kerék-Bárczy Szabolcs
Facebook

„Fordulatokban gazdag néhány hónap, többekkel együtt való gondolkodás és munkálkodás után, valamint hosszas mérlegelést követően úgy döntöttem, hogy a közelebbi és távolabbi jövőben nem kívánok semmilyen közéleti tevékenységet folytatni.

Az értékrendem lényegében változatlan fiatal felnőtt korom óta. Napról napra erősebb a mély elköteleződésem az emberi méltóság feltétel nélküli tisztelete, mások mind türelmesebb elfogadása, a szabadság és a szolidaritás egyszerre történő erősítése, a liberális jogállam, a magán- és közösségi ügyek tisztakezű, becsületes intézése és minden élőlény védelme mellett. A nehézségek csak megerősítik azt a meggyőződésemet, hogy ezeket az elveket én és a családom a Krisztus-követő úton teljesítheti ki, bármilyen botladozó is legyen a járásunk.

Mindez idáig nem láttam cáfolatát, sokkal inkább megerősítését annak, hogy minden, amit gyakorlati (köz)politikai kérdésekről leírtam és elmondtam az elmúlt néhány évben, lényegében helyes volt: semmit nem módosítanék azokon. Vállalom a felelősséget mindazért, amit és ahogy a közéletben tettem. Él még annyira a demokrácia Magyarországon, hogy mi is szabad akaratból választjuk az életformánkat, vezetőinket és nemzeti céljainkat. S ha nem értünk egyet azzal, ami itt történik, akkor meg kell próbálni javítani a helyzetünkön, nem várva egymásra és nem mutogatva a másikra, hanem bátor és nyílt kiállással és nem kevés kompromisszummal. Az én szándékom is erre irányult.

Ám eljutottam arra a pontra, amelyen túl már nem látom értelmét és lehetőségét a további közéleti szerepvállalásnak, mert a folytatás csak értékrendem komoly lejáratása és végzetes megalkuvások árán volna lehetséges.

Ugyanakkor az általam hirdetett paradigmaváltáshoz szükséges feltételek megteremtése az én és barátaim komoly erőfeszítései ellenére is csak részlegesen sikerült, amely így nem elégséges a további építkezéshez.

Be kell látnom és el kell fogadnom, hogy az emberek túlnyomó többsége, beleértve a volt és lehetséges elv-barátokat, vagy meg van elégedve a fennálló viszonyokkal, vagy kockázatosabbnak, netán kevésbé kívánatosnak tartja a küzdelmet egy új jövőért, mint amennyire – vonakodva és undorodva – megbékél a jelenlegivel. Mert ha nem így volna, már rég nem itt tartanánk. S tisztelem őket annyira, hogy ezt nem elítélően mondom, csupán tárgyilagosan megállapítom. Ma ez a helyzet, és még sokáig így is marad. Hogy meddig? Ki tudja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. január 30. 13:59
Nahát! De kár, hogy nem vettem észre. Vajon hol fog feltünni legközelebb? Az ilyenek képtelenek eltűnni. Pedig jó és jobb lenne!
edvind johnsson
2017. január 30. 10:35
Kerék-Bárczy Szabolcs kivonul a közéletből. Akkor most mi lesz velünk, szegény magyarokkal, nemzethalál?
tothjanj
2017. január 30. 07:39
Jön helyette másik. De ő remélem boldogabb ember lesz.
Dénia
2017. január 30. 04:34
"Be kell látnom és el kell fogadnom, hogy az emberek túlnyomó többsége, beleértve a volt és lehetséges elv-barátokat, vagy meg van elégedve a fennálló viszonyokkal, vagy kockázatosabbnak, netán kevésbé kívánatosnak tartja a küzdelmet egy új jövőért, mint amennyire – vonakodva és undorodva – megbékél a jelenlegivel. Mert ha nem így volna, már rég nem itt tartanánk. S tisztelem őket annyira, hogy ezt nem elítélően mondom, csupán tárgyilagosan megállapítom. Ma ez a helyzet, és még sokáig így is marad. Hogy meddig? Ki tudja.”" Azt mikor látod be faszfej, hogy mindez pontosan a Gyurcsány miatt van. Amít ő porondon van, és fél tőle a többi ballib pártocska, addig mindig a fidesz lesz a kisebbik rossz a választók nagytöbbségének szemében. Nélküle sem lenne sokkal több az esélye a ballib oldalnak, de vele semmi. A Jobbik meg most darálja le saját magát. Mit nem lehet ezen megérteni? Hogy lehet olyan hülyeségeket bemesélni magatoknak, hogy azért nem választja a jónép újra a Ferikédet a Viktorka helyett, mert tetszik mindenkinek a korrupció? Ha ilyen marhaságokba akarjátok ringatni magatokat, akkor hajrá, csak mégjobban eltávolodtok az igazságtól, meg a választóktól is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!