Trump-beiktatás: románok igen, magyarok nem

2017. január 17. 12:10

Hivatalosan persze minden országot a nagykövete képvisel, de mégis ez van: a román libsibolsi Dragneát meghívták, a magyar anti-polkorrekt Orbánt pedig nem.

2017. január 17. 12:10
Timár Gábor
A KARD

Ez így nagyon kellemetlen, nemcsak Orbánnak és a Fidesznek, de az egész országnak is. Az nekünk soha nem volt jó, ha a románokat bevonták valamibe, amire láthatóan mi is ácsingózunk, minket meg látványosan kihagynak. A Fidesznek pláne, mert lehet, hogy Trump hagyja majd vegzálni a civileket, meg lehet, hogy idejétmúltnak tartja a NATO-t, meg békülne Putyinnal is, de azért a jelek szerint működik Washingtonban az eddigi szövetségi politika, amelynek térségbeli pillérei Lengyelország és Románia, és amely klubból mi lelkesen kiiratkoztunk a 2013-as oroszbarát fordulattal. A lengyelekhez most küldenek egy páncéloshadosztályt, a románok felé meg ez. Eszerint van elég republikánus vezető politikus, akik ismerik a geopolitikát, tudnak is játszani, és elérik, hogy Trump hallgasson rájuk. Remélem, a Fidesz rájuk azért figyelni fog.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 230 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fizikusss
2017. január 19. 10:03
Az eredeti cikk... Liviu Dragnea részt vesz Donald Trump beiktatásán 2017. január 16., hétfő, 17:05 | Agerpres -A A+ Liviu Dragneát, a képviselőház elnökét meghívták és részt is fog venni Donald Trumpnak, az Egyesült Államok elnökének beiktatásán - közölte hétfőn Marcel Ciolacu, a képviselőház titkára. "A képviselőház Állandó Bürója egyhangúan jóváhagyta, hogy Liviu Dragnea házelnök, akit meghívtak az Egyesült Államok 45. elnöke, Donald Trump beiktatási ceremóniájára, január 17. és 21. között Washingtonba utazzon" - nyilatkozta Ciolacu. A képviselőházi titkár hozzátette, hogy Dragnea 'biztosan részt vesz' ezen az eseményen, amelyre meghívták Sorin Grindeanu miniszterelnököt is. FRISSÍTÉS: Hivatalosan egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatási ceremóniájára - közölte hétfőn az Államelnöki Hivatal, megjegyezve, hogy Donald Trump beiktatásán, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a washingtoni román nagykövet képviseli az országot. "Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatának megfelelően az új elnök beiktatásán a Washingtonban akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői az államfők és kormányaik egyedüli képviselői. Ennek a szokásjognak megfelelően egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg hivatalosan erre az alkalomra, állam- vagy kormányfőket még kevésbé. (...) A Donald Trump beiktatási ceremóniájával kapcsolatban ezt az eljárást kifejezetten megerősítették" - írja közleményében az elnöki hivatal. A közlemény hozzáteszi: azon intézmények vagy pártok küldöttségei, amelyek részt vesznek a beiktatáson, nem a román állam hivatalos képviselői. "Romániát, a gyakorlatnak megfelelően, az ország washingtoni nagykövete képviseli" - szögezi le közleményében az elnöki hivatal.
durrbele
2017. január 18. 14:41
Viktornak Trump a magánrepülőgépét kűldi!
milláscsupor
2017. január 18. 11:13
Ezt a sok próbafaszt még senki nem világosította fel, hogy kamuhír az egész románmeghívás?
Enmerkar
2017. január 18. 10:05
Az, hogy kurta termetű akarnokunk saját magán kívül bárkire figyelne - netán hallgatna - erősen eltúlzott várakozásnak tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!