Mozgóárral erősödik Magyarország

2017. január 02. 17:47

Alig, hogy az üzemanyagoknál bevezették az „olcsóbb sose lehet” elvet, most a dohányáruk körül matattak egy jóízűt.

2017. január 02. 17:47
Veress Jenő
Népszava

„Nagyon megtetszett a kormányzatnak a mozgóár. Alig, hogy az üzemanyagoknál bevezették az »olcsóbb sose lehet« elvet, most a dohányáruk körül matattak egy jóízűt. Tudniillik, ha a világpiacon alacsonyodnak az olajárak, akkor nálunk emelkedik az adó. (Emlékszik még valaki rá, hogy 1990-ben a benzin árával való gazemberkedés miatt robbant ki a taxisblokád?) A Mol már ma is hetente kétszer változtat (értsd: többnyire emel) árat.

Ugyanez a kapzsi machináció vár mostantól a bagósokra is. Amíg korábban kötelezően ráíratták a zárjegyre a termék árát, most kötelezően levetetik onnan. Az árakat »legfeljebb« hetente kétszer a NAV állapítja meg. Itt már nem is hazudoznak világpiaci mozgásokról - nehéz is lenne. És persze arról sincs szó, hogy az összeg fel-le mozoghat, hiszen ugyan miért is mozgatnák lefelé?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2017. január 03. 11:38
Jenő lett a bagóleső. :) Veres Bagóleső Jenő. - A trafikok és bagósok szentje lesz hamarosan. Heti 2-3 cikkre számíthatunk akkor amikor élőben tudósít az árváltozásokról, hogy legalább a cigarettacsempészek is képben legyenek az aktuális árképzésről.
puszika
2017. január 03. 09:34
Tán dohányzol Jenő?? No akkor szívjad!!!!!!!
atila68
2017. január 03. 01:56
LPG ...oszt leszarom. Pont.
Szúnyog
2017. január 02. 23:40
Ez az "árképzés" egy agyrém. Csak annak nem az, aki végig se gondolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!