A cinizmus dicsérete

2017. február 06. 07:06

Szijjártó nem az egyetlen, aki képviseli ezt a kormányzati cinizmust. Ugyanazt csinálja, amit főnöke.

2017. február 06. 07:06
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Nincs nagyobb öröm, mint a jól végzett munkáé. Ilyenkor az ember elégedett (lehet) magával. Mint a külgazdasági és külügyminiszter. S ne tévesszen meg bennünket, hogy Szijjártó Péter mindig elégedett, magabiztos és céltudatos. Az volt már, amikor Orbán Viktor magyar hangjának legalábbis kétséges szerepét játszotta, s azóta sem változott. Talán azért, mert változatlanul ő a kedves vezető (egyik) magyar hangja.

Azt mondja például, ha bírálják őt - bizonyos körök; ismerjük, milyenek -, akkor tudja, jól döntött. Konkrétan Csiszár Jenő milánói konzuli kinevezéséről, de a kijelentést tekinthetjük általános érvényűnek. Hiszen a TV2-ben többször is megismételte, s hogy ez a hozzáállás nem véletlen, azt jelzi, ugyanez szerepel a Figyelőben megjelent interjúban is. »Ha kritizálják egyes döntéseimet, akkor megerősítik, hogy jól döntöttem« - mondja, hozzá kedvesen mosolyog, nehogy félreértés legyen. És köszöni a megerősítést, őszintén. Mi is.

Hiszen nyilvánvaló, Szijjártó nem az egyetlen, aki képviseli ezt a kormányzati cinizmust. Ugyanazt csinálja, amit főnöke, aki megmondta, ne arra figyeljünk, amit mond, hanem amit tesz. Tehát amikor arról beszél, ha támadják a felcsúti kisvasutat, akkor meghosszabbítják Bicskéig és ha még mindig, akkor Lovasberényig, biztosak lehetünk, meg is csinálja. Csak azért is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2017. február 07. 11:54
Sebeském, egy pillanatra azt hittem, őszinteségi rohamod van, és a "cionizmus dicsérete" címmel írsz. Aztán láttam, hogy csak a szokásos.
tango47
2017. február 07. 10:33
Az ilyen sebes-félékkel szemben ez az egyetlen megengedhető magatartás. Már miért akarna bárki is az efféléknek megfelelni a jobb oldalon?
luisbathhelena
2017. február 06. 20:32
Te is ugyanazt csinálod mint a többi Népszavás firkász: hülye vagy.
illesl
2017. február 06. 19:41
EGY FINOM, ERKÖLCSÖS BESZÉD. AMILYENNEK LENNI KELL (csak tiszta forrásból jeligére). Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!