Öngólt rúg a Fidesz, ha elhiszi saját szólamait az olimpiai kudarcról

2017. február 23. 14:48

Fideszes és kereszténydemokrata felebarátainknak ezért csak azt üzenhetjük: ne áltassák magukat azzal, hogy az ügy idegen hatalmak mesterkedése miatt bukott el.

2017. február 23. 14:48
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„A közhangulat annak ellenére vált olimpiaellenesé, hogy 1. A kormány egyre több médiumot hajt az uralma alá; 2. Évek óta minden fórumon a pályázat népszerűsítése zajlik; 3. Azon túl, hogy a rendezés túl drága nekünk, a Momentum Mozgalom egyetlen kézzelfogható érvet, adatot sem volt képes felmutatni, s főleg nem a széles tömegekhez eljuttatni; 4. A pályázat mellé olyan köztiszteletben álló emberek álltak, mint Kemény Dénes, Gundel-Takács Gábor vagy Szilágyi Áron. 5. Ráadásul utóbbi két személyiség kifejezetten pártolta a népszavazást.

Következésképp az emberek nem annyira az olimpiáról, mint inkább a kormányzás minőségéről, a korrupció állásáról, a hatalmon lévő elit hitelességéről és viselt dolgairól nyilvánítanak véleményt.

A jelek szerint lesújtót.

Fideszes és kereszténydemokrata felebarátainknak ezért csak azt üzenhetjük: ne áltassák magukat azzal, hogy az ügy idegen hatalmak mesterkedése miatt bukott el. (Főleg, hogy talán a NOB nem is a javunkra döntött volna.) Ha jót akarnak maguknak, ne higgyék el önnön szólamaikat, miszerint hazánk felvirágoztatásának zálogát Los Angeles és Párizs ügynökei fúrták meg. Ha az olimpiát tényleg komolyan gondolják, dolgozzanak tovább a 2028-as vagy későbbi pályázat sikeréért. De mindenekelőtt fontolják meg a mondást: »Ne a tükröt okold, ha a képed ferde.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Avocetta
2017. február 24. 13:51
Szilárd, csalódtam benned. Szeretem az írásaidat, de ezt most nem kellett volna. Mért nem húzol el inkább valamilyen normálisabb újsághoz? Meddig lehet még Simicskával kompromisszumot kötni?
Csomorkany
2017. február 24. 09:09
Hát, igen, ha szabad klasszikusokat idéznem, "nem azt mondták, Feri...". Szóval nem azt mondták, ne legyen olimpia, hanem hogy menjetek a picsába. Egyenlőre 266 ezren (mínusz a duplumok) mondták, de valahol értem, miért nem akartok sokkal több ilyen üzenetet meghallgatni... Viszont valamit esetleg változtatni is kék...
áfonya
2017. február 23. 20:14
Momentán 35 dollár órabér mellé megkapták a valagdíjat is.. :D
Mich
2017. február 23. 19:58
Na, még egy G.Lali-csicska, aki arról okoskodik, hogy jó dolog megfúrni egy nemzeti ügyet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!