Válaszféle Kiss Tibornak, prózában I.

2017. március 14. 17:26

Megírom, mert muszáj. Azért muszáj, hogy minden Kiss Tibor elolvassa végre egyszer, hogy miért nem lehet, sőt, nem szabad veletek szóba állni, hogy miért vagytok ti eo ipso gazemberek.

2017. március 14. 17:26
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

Nézzük akkor ezt a »szétb…szott« országot, a »tönkretett« egészségügyet és oktatásügyet – már ha jól dekódolom Kiss Tibor üzenetét, az elkorcsosult ember elkorcsosult nyelvét.

Jöjjenek a végtelenül unalmas tények, és a még unalmasabb számok. Ez a kormány 2013 óta csaknem 200 milliárd forintot költött a kórházak adósságkonszolidációjára. S hogy ez mit jelent egészen pontosan, érthető módon megfogalmazva? Azt, hogy a magyar kórházak folyamatosan termelik az adósságot, az állam pedig időről időre kifizeti helyettük. S hogy kinek tartoznak a kórházak? Nézzük a tavaly tavaszi adatot. Tavaly áprilisban 50,7 milliárd forint volt a kórházaink és szakrendelőink adósságállománya, ebből háromszázmillió forinttal tartoztak az államnak, és 50,4 milliárddal a piaci szereplőknek. Tehát nem arról van szó, hogy az állam áttette egyik zsebéből a pénzt a másikba. S hogy kik azok a piaci szereplők? Azok, akik a kórházak működéséhez és a gyógyításhoz szükséges felszereléseket, gyógyszereket, segédeszközöket szállítják az egészségügyi intézményekbe. Az igazán érdekes kérdés persze az, vajon miért nő ilyen hatalmasra időről időre a kórházak adóssága?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2017. március 16. 09:23
Primitív bértalpnyaló bayer elvtárs! Ennek sosem lesz vége. Addig egészen biztosan nem, amíg a hozzád hasonló szerecsenmosdató, fizetett pártfogók egyenlőségjelet tesznek két millió fideszes szavazó és a magyar nemzet között. Amíg a jó és a rossz erkölcsi kategóriák között a magadfajták tesznek igazságot valahányszor valami irdatlan nagy disznóságról el kell terelni a figyelmet. Minden hétre jutni fog egy adag védhetetlen mocsok, amit neked kell tisztára mosni. Számodra ennek akkor sem lesz vége, ha a földkerekségről eltűnik ez a borzalmas balliberális népség. Úgyhogy inkább csak annyit mondanék, hogy ballib s@ggfejnek lenni valószínűleg keserves lehet, de álkeresztény, álkonzervatív, áljobboldali talpnyalónak lenni sem lehet egy leányálom. Azt hiszem ennél már csak konkrétan Bayer Zsoltnak lenni gusztustalanabb
Pál Pusztai
2017. március 15. 21:59
Te Zsolti gondolkodj. Akkor rájössz miért nő újra és újra a kórházak adóssága. Talán kellene egy átfogó reform elképzelés amit a Molnár annak idején kidolgozott.Ti kidobtátok a szemétbe a 300 Ft-vel együtt.Mert nyerni akartatok. Talán a működésbe kellene pénzt rakni nem pedig utólag csöpögtetni egy kis lét.Az sem ártana ha teljesítmény volument megemelnétek,hogy akiket a rákbácsi csak épp elkezd rágcsálni időben eljusson a megfelelő vizsgálatokra. Ne csak haldokolni vonuljon be valamelyik kórházba. Szerintem meg Zsolti azok a gazemberek akik az esküjüket semmibe véve nem az emberek életkörülményeit javítják a meglevő erőforrásokból hanem minden fölösleges szarra költik. Mondjuk vizes vb,kisvasút,focipályák . Zsolti Zsolti nem javulsz meg maradsz a Varangykirály varangya.
noMores
2017. március 15. 15:37
A kormány seggének fényesre nyalása. Ügyes voltál, Zsoca, leülhetsz, jeles.
nyugalom
2017. március 15. 15:34
Libsi oldalról kimaradt Simicska! No és hol van az mszp-s pénztáros, Simon, és a többi milliárdos? Miről is beszélnek itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!