Tabutémát feszeget az Apa Akadémia

2017. március 02. 18:40

Apává lenni nem kevésbé szép és felelősségteljes feladat, mint anyának lenni. Míg az internet és a könyvpiac hemzseg a kismamáknak szóló weboldalaktól, írásoktól, addig apáknak szóló kiadványokkal nagyon ritkán találkozunk.

2017. március 02. 18:40
Léder László, Dézsi Réka
Család.hu
Roppant szűkös az apaságról szóló irodalom. Ismerek például egy olyan könyvet, amelynek most a címét sem mondom meg, mert annyira nem ajánlom. A hideg ráz ki tőle. Na, azt végképp nem szeretném, hogy bárki is abból tanulja az apaságot!

Egy hétköznapi estén a terézvárosi utcákon a járókelők hazafelé sietnek, otthon már készül a vacsora. Hamarosan kezdődik azonban az Apa Akadémia nyitó előadása, amelynek mottója így hangzik: »Adjunk bele több apait!«
 
(...)

Előadás, vetítés, interaktív beszélgetés, hatalmas taps. Sikeresen debütál az Apa Akadémia. Akkora a siker, hogy az előadókat a rendezvény után sem engedi el a hallgatóság, váltig kérdezgetik őket, nem könnyű egy asztalhoz terelni Dézsi Rékát és Léder Lászlót egy közös interjú erejéig. Végül azonban mégiscsak sikerül.

Nos, túl vagyunk az első előadáson: ilyennek képzelték előzetesen?

Dézsi Réka: Igazándiból teljesen másmilyen volt, mint amilyenre számítottam. Mégpedig sokkal jobb! Nyilván hetek óta készültem az előadásra, de amikor jöttem ide, mégsem tudtam pontosan elképzelni, miként fog ez az egész kikerekedni. Nem gondoltam volna, hogy ilyen olajozottan működik majd minden, mint ahogy végül történt. Mert láttam az embereknek a szemében, hogy nagyon tudnak azonosulni a felvetett témákkal. Meglepően jól éreztem magam.

Léder László: Számomra az volt igazán inspiráló, hogy a megjelent hallgatóság a kedd estéjét arra áldozta, hogy az apaság témájával foglalkozzunk. Ami pedig külön motivált, hogy a közönség többsége férfiakból állt. Hiszen aki ezzel a kérdéskörrel foglalkozik, pontosan tudhatja, hogy a legfőbb cél a férfiak elérése. Mert a férfiakat többnyire nehéz becserkészni a családdal, neveléssel, gyermekekkel foglalkozó előadásokra.

(...) 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SilentBob
2017. március 06. 23:21
Pont az a genderfempinisták célja, hogy megutáljuk egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!