Miért hallgat még mindig Donald Trump a Soros-ügyről?

2017. április 24. 11:59

Megerősödött az Ivanka Trump–Jared Kushner-vonal, Trump lánya és veje középre szeretné irányítani az elnököt.

2017. április 24. 11:59
Balla Eszter
Válasz.hu

„A jobboldal véleménye a Soros–CEU-ügyben megoszlik. Vannak, akik komoly veszélyt látnak Soros tevékenységében, bűnözőnek, gazembernek tartják. Mások az ellenség ellensége a barátom jelszóval eltűrik bizonyos tevékenységét. Ameddig Putyin Oroszországát kívánja aláásni, addig Soros másodrangú ellenség.

Donald Trump nem ideológus, köztudomású, hogy korábban liberális nézeteket vallott, a kampányban pedig populista szólamokat hangoztatott. Most viszont úgy tűnik, hogy kabinetje a republikánus establishment és a Wall Street felé mozdult el. Lényegesen kevesebb befolyása van populista főtanácsadójának, Steve Bannonnak, mint korábban. Megerősödött az Ivanka Trump–Jared Kushner-vonal, Trump lánya és veje középre szeretné irányítani az elnököt. Az ő barátjuk a Demokrata párti, Gary Cohn, a Goldman Sachs volt igazgatója, akit Trump gazdasági főtanácsadóvá nevezett ki. És Jared Kushner vitte a kormányba az ugyancsak liberális Steven Mnuchint, aki korábban Soros cégénél is dolgozott.

Nem valószínű, hogy Trump ellenük menne, akár csak abban is, hogy Sorost bírálja a magyar ügyek miatt. Persze ki tudja. Donald Trump kiszámithatóan kiszámíthatatlan. Lehet, hogy holnap arra ébredünk, hogy Twitter-üzenetben gratulál Orbán Viktornak a Lex CEU-hoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. április 25. 16:55
Ha már a Washington Post is Trump mellé állt, onnantól kezdve senki ne várja el, hogy Orbánt dicsérje, Sorost elítélje. Márpedig a WP szerint Trump ma is legyőzné Clintont, sőt: meggyőzőbben, mint novemberben. Ez magyarra fordítva annyit jelent: OV ebben a négy évben sem lesz a fehér Ház vendége. Őszintén: én ennek kimondottan örülök. Lehet Amerikát a háttérből nem ellenezni, de látványosan támogatni: = az emberiség, a Teremtő Isten elárulásával. Annyi aljasságot követett el a világ ellen ez az ország. És ami ennél szomorúbb: egész politikája, 360 fokban az aljasságra épül. És teljesen indifferens: erre kényszerítik-e őket, vagy sem.
Gregorius
2017. április 24. 22:54
Félreértés, az USA-nak vagy 60 hasonló egyeteme működik különböző országokban, néhány elég vad helyen. Ezek az USA rokonszenves arcát mutatják a világnak, lényegében a soft politika részei. A z "America is the first.." elv alapján nem számít, hogy kinek a befolyása alatt áll az adott egyetem (pl. Soros...), amíg az amerikai érdekeket képviseli.
Iref
2017. április 24. 21:55
É-Korea mindent "eltakar", ez a soros ügy most, nem a Soros!
Tehetős Totó
2017. április 24. 17:20
Kushner, Mnuchin, Cohn... Más liberális-demokrata nincs?- kérdezné Grün.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!