Így vegyük komolyan Donald Trump meghívásait!

2017. május 03. 08:42

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szóbeli ígéreteket akkor kell komolyan venni, amikor az adminisztráció már dolgozik a találkozó megszervezésén.

2017. május 03. 08:42
Balla Eszter
Válasz.hu

„Első száz napja alatt Donald Trump fontos országok – szövetségesek és ellenfelek – államfőivel találkozott. Jelképes gesztusnak számított, hogy az első külföldi vendég Theresa May, a legközelebbi szövetséges Nagy-Britannia miniszterelnöke volt. Érthető, hogy a szomszédos Kanada kormányfője, Justin Trudeau is az elsők között érkezett Washingtonba. Mexikó elnökének is tiszteletét kellett volna tennie, de a mérgező kampány után ez még várat magára. Igaz, a határfal építésének elhalasztása és a NAFTA kereskedelmi szerződés újratárgyalása kedvező jel lehet Mexikónak.

Európa vezetőjének, Angela Merkel német kancellárnak fagyos fogadtatás jutott ki. A japán kormányfő és a kínai elnök viszont kivételezett helyzetben volt, amikor Trump floridai birtokán pihenhetett, golfozhatott.

A Közel-Keletről az egyiptomi elnökön és az izraeli miniszterelnökön kívül eddig  Jordánia királyi párja, illetve az iraki miniszterelnök látogathatott Washingtonba.

Kelet-európai vezető még nem járt Trump Fehér Házában, holott Orbán Viktor már november végén, röviddel az elnök megválasztása után szóbeli meghívást kapott. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a szóbeli ígéreteket akkor kell komolyan venni, amikor az adminisztráció már dolgozik a találkozó megszervezésén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2017. május 03. 16:25
San Franciscoi semmitmondás.
2017. május 03. 16:06
Ebből is jól látszik, hogy a magyar politikai vezetés mennyire túlértékeli a saját egyediségét, szerepét és jelentőségét, miből az is nagyon jól látszik, hogy ugyanaz a fegyvernem, ami itthon (még) hatékonynak bizonyul, külföldön hatástalan.
Sulammit
2017. május 03. 12:57
Vagyis az USA elnöke nem szavahihető? Egy lódics Jancsi? Mert ezzel ezt írtad.
balint60
2017. május 03. 12:46
Hogy "klasszikust" idézzek: "ne azt nézzék, mit mondok, hanem azt, hogy mit teszek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!