Pápai Joci a rasszista Orbán-kormány hazájából jött – „tájékoztat” a eurovíziós applikáció

2017. május 17. 19:50

Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál.

2017. május 17. 19:50
Jurák Kata
Pesti Srácok

„»A magyarok nem látják szívesen a romákat és az Orbán-kormány is diszkriminálja azt a népcsoportot, amihez Pápai Joci tartozik« – olvasható az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák mobilapplikációjában az énekest bemutató szövegben. A mobilalkalmazást egy androidos készüléken töltötte le olvasónk, aki évek óta Ausztriában él, de magyarként Pápai Jocinak szurkolt és szeretett volna minél többet megtudni kedvencéről. Ekkor döbbent meg azon, hogy az énekes bemutatását arra használták fel, hogy az Orbán Viktor által vezetett magyar kormányt diszkriminációval vádolják, amit még azzal is megfejeltek, hogy Pápai Joci ahhoz a népcsoporthoz tartozik, akiket nem látnak szívesen a magyarok. Hozzáteszik: a romáknak Magyarország uniós tagsága ellenére is el kell szenvedniük a diszkriminációt. 

Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál. Úgy tűnik, az osztrákok figyelmét elkerülte ez az apróság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2017. május 19. 11:31
Az tényleg helytelen, hogy a fesztivál ürügyén belekevernek rasszizmusról szóló felhangokat. Az a része is butaság, hogy éppen annak kapcsán beszélnek cigányellenességről, hogy Pápai Joci kijutott.(ha valódi rasszizmus volna,akkor erre nemigen kerülhetett volna sor) Nem mentség,de valóság: a cigánykérdést érdemben sajnos nem csak mi,de szerintem pl. a franciák sem tudják megoldani. A másik baj meg az, ha valamilyen csoda folytán nem éppen a menekült kérdéssel kellene foglalkozni, Európa akkor sem foglalkozna a cigánykérdéssel. Hát ami meg Flórián országában zajlik,azt meg inkább hagyjuk, az szörnyű,tragikus
Csigorin
2017. május 18. 15:38
Mar tavaly is kokemenyen at volt politizalva a musor, nem veletlen hogy az nyert aki. Az meg hogy a szervezo orszag onhatalmulag kitiltja az egyik komoly eselyest mert politikailag fasirtban van a kuldo orszaggal nonszensz.
vigyor
2017. május 18. 10:01
....igazuk van, tisztán kibaszásból engedtük, hogy kijusson Kijevbe, mert a diszkrimináció kötelez minket erre. Most komolyan, tényleg ennyire idióta, sültbarom gondolkodásúak emberek????? Hogy a francba maradtak életben ennyire csekély értelemmel????????
Sulammit
2017. május 18. 09:33
Kethano Drom Közös út Romák Ausztriában Cigány csoportok, közösségek Írta: szerkesztőség 2010. július 23. péntek, 18:49 "A cigánysorok a városok és falvak külterületein máig léteznek. Igy nem csak Felsőőr, a dél-burgenlandi gazdasági központ cigánytelepe kelti, elhelyezkedése miatt a külvárosi getto benyomását. A romákat álláskereséskor és a hivatalos ügyeik intézése közben ugyanúgy hátrányosan megkülönböztetik, az előitéletek ugyanolyan erősen élnek akárcsak régen. A többségi társadalom tagjai számára a különböző cigány családnevek általában ismertek, és ahol bármiféle kétség merül fel, ott gátlás nélkül megkérdezik: hogy nem cigány-e az illető. Helyeslő válasz esetén a kérelmét elutasitják, vagy idegenkedve kezelik. Ez történik például lakáskeresés, álláspályázat, vagy bármely engedélykérelem esetében." Na ennyit a sógorok kettős mércéjéről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!