A vitatéma adott, találkozunk az EFOTT-on

2017. június 27. 19:01

Farkas Gergely, Kanász-Nagy Máté, átlagos képességekkel ezt a gondolatot kontextusában szokták értelmezni. A vitatéma adott, találkozunk az EFOTT-on.

2017. június 27. 19:01
Böröcz László
Facebook

„Farkas Gergely, Kanász-Nagy Máté, átlagos képességekkel ezt a gondolatot kontextusában szokták értelmezni. A vitatéma adott, találkozunk az EFOTT-on.

»Sok támadás éri a kormányt amiatt, mennyi fiatal megy el külföldre. Itt azonban ki kell emelni két fontos dolgot. Egyrészt regionális jelenségről van szó, ugyanis a számok azt mutatják, hogy Közép-Európa valamennyi országából viszonylag sok fiatal költözött Nyugat-Európába az utóbbi évtizedben. Viszont még mindig nálunk a legalacsonyabb a fiatalok elvándorlásának aránya. Van miért bizakodnunk, míg Nyugat-Európában húsz százalék körül mozog a fiatal állástalanok száma, Dél-Európában pedig még ennél is jóval magasabb ez az arány, addig Magyarországon jelenleg a nyugat-európai érték fele, amire méltán lehetünk büszkék. Másrészt azzal semmi gond nincs, ha valaki más országban is szeretne tanulni, dolgozni. A szüleink generációja is erről álmodott, sokat küzdöttek azért, hogy ezt a lehetőséget a gyermekeiknek megteremtsék. Az az ország előnye is, ha a tudást, tapasztalatot hazahozzák és itthon kamatoztatják.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nisz
2017. június 27. 21:23
Igazi nagyképű (pontosabban SZDSZ-nagyképű) duma. SZDSZ-ék a privatizációt értelmezték kontextusban (meg még ezt azt), minifidiék pedig az elvándorlást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!