Ellenség

2017. július 27. 19:45

Az Orbán-kormánynak csak akkor van oka félni, ha olyasmi van a rovásán, ami a nyilvánosság elé jutva érdemben befolyásolhatja a választás kimenetelét.

2017. július 27. 19:45
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Bő egy hónap múlva elkezdődik a választási kampány, amelynek a hetedik éve regnáló kabinet úgy fut neki, hogy ex katedra ellenséggé nyilvánítja a szabad választások legfontosabb külső kellékeit, az információtovábbításban és a hatalom kontrolljában is pótolhatatlan szerepű újságírókat. Történelmi tapasztalat (a saját tapasztalatunk a saját történelmünkből), hogy ilyet csak az tesz, aki fél a sajtótól.

Az Orbán-kormánynak – a háta mögött a bekebelezett megyei lapokkal, a teljes közmédiával, az egyetlen országos frekvenciájú rádióval, a két kereskedelmi tévécsatorna egyikével, a második leglátogatottabb hírportállal, két országos napilappal, számtalan hetilappal, a települési-önkormányzati sajtó közel 100 százalékával, meg a teljhatalmú, de a kormányzati jogsértések fölött rutinszerűen szemet hunyó médiahatósággal – csak akkor van oka félni, ha olyasmi van a rovásán, ami a nyilvánosság elé jutva érdemben befolyásolhatja a választás kimenetelét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
quiet
2017. július 28. 09:19
" ...az információtovábbításban és a hatalom kontrolljában is pótolhatatlan szerepű újságírókat...." ------------- Na itt szúrod el. Leírom neked, eredetileg hogyan helyes ez a mondatrész: Az információ VALÓSÁGHŰ ÉS MANIPULÁLATLAN továbbításában és a hatalom PÁRTATLAN kontrolljában ... ...hát hol vagytok ti ettől... és nem vagytok pótolhatatlanok, amíg nem így csináljátok. Márpedig nem így csináljátok.
írmag
2017. július 28. 08:10
Lágy agyú! Miről is nem írhatsz? Csak a Numerus clausus - a számarányotoknak megfelelőséget - felejted el, mert tévesen úgy gondolod, te mindenkit megilletsz! Hát NEM! (mondom Péternek, hogy Pál is értse)
Gy_Istvan
2017. július 28. 07:59
A legkevésbé azt nem látom még mindig, hogyha kormányváltás lesz akkor mit fognak csinálni a jelenlegi ellenzékiek? Konstruktív megoldások hol vannak, azon kívül, hogy minden szar amit a jelenlegiek csinálnak? Nincs alternatíva. Semmire nem képes egy ellenzéki politikus sem. A bal kezük a jobbal összeveszne, csak hogy választást nyerjen. Ez lenne a k*rvajó választás nekünk magyaroknak?
catalina9
2017. július 28. 07:45
"..Mi az oka, hogy miközben a sajtó minden oldalról szidalmazza a politikusokat, hogy képtelenek az összefogásra, azt természetesnek tartja, hogy nincs semmiféle összefogás az RTL, az ATV, a Klubrádió, a HVG a Magyar Narancs, a Népszava, a Vasárnapi Hírek, a 168 Óra, az ÉS, a Hócipő, az Átlátszó, a 444, a Hír 24 és a függetlennek megmaradt vidéki lapok között? Miért nincsenek összekapcsolva egymással a baloldali és független városok televíziói? És bizony tárgyalni kell a Simicska-birodalom urával is, hogy együttműködés jöhessen létre a Hír TV-vel, a Magyar Nemzettel, az Index-szel, a Heti Válasszal. .." Lengyel László
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!