Liberális deformáció

2017. július 12. 16:32

Ez már nem a szó klasszikus értelmében vett liberalizmus, amelyben ugyan nem osztozok, de amelyet tisztelek. Ez már valami más.

2017. július 12. 16:32
Köntös László
Reposzt.hu

„Sajnálatos módon azt kell mondjam, ez a liberalizmus deformációja, amely messze nem tartja tiszteletben a különböző »jó életre« vonatkozó hiteket és meggyőződéseket, hanem a saját »jó életre« vonatkozó meggyőződését egyenesen kizárólagos normának tartja, s e törekvésének a jegyében arra tesz kísérletet, hogy a neki nem megfelelő hagyományos világértelmezéseket az ízlésének megfelelően átírja. Mindezt teszi a »fundamentalizmus« elleni küzdelemre hivatkozva. Mindez nagyon szép, úgyszólván megejtő. Csak az nincs tisztázva, ki mondja meg, hogy mi számít fundamentalizmusnak. Ates-nek azonban nincsenek kétségei. Ő az iszlámot is átírná. Mert ő úgymond »nyitott«, s az iszlám »modernizációját« akarja.

Ez valójában a hagyományos kultúrák feloldásának kísérlete a deformált liberalizmus uralma alatt.

Sajnálom. Ez már nem a szó klasszikus értelmében vett liberalizmus, amelyben ugyan nem osztozok, de amelyet tisztelek. Ez már valami más.

Ami pedig engem illet, ebben a helyzetben »fundamentalista« vagyok, s nehezemre esne a keresztyénség átértelmezése csak azért, hogy »illeszkedjék« a deformált liberalizmus által kisajátított »modernitás« eszmevilágába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. július 13. 05:10
Tudnam, hol bujkaltak ezek a kriptokomcsik. A ner megtalalja mindet.
Mich
2017. július 13. 00:53
"Ez már nem a szó klasszikus értelmében vett liberalizmus... Ez már valami más." Libsibolsinácizmus.
makapaka2
2017. július 12. 20:54
A mai liberalizmus eszméje ugyan olyan kártékony mint a kommunizmusé .Mindkettő véleménydiktatúrához vezet.
szekula
2017. július 12. 20:12
Redundáns textuális maszti, numero 6835734566.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!