Vízparti vakáció

2017. augusztus 10. 10:31

A Migration Aid-ot a munkanélküliség réme fenyegeti. A kerítés betett nekik. Alig van egy két migráns, akire rá tudnak ugrani, hogy megmentsék őket.

2017. augusztus 10. 10:31
Aristo
Pesti Srácok

„Amúgy az esemény valójában kettős, bár egymással összefüggő célt szolgál. Az egyik a botrányokozás. Ez békés országokban a baloldali szájhősök merészsége; forradalom gumival. A másik ok a kétségbeesés. A Migration Aid-ot a munkanélküliség réme fenyegeti. A kerítés betett nekik. Alig van egy két migráns, akire rá tudnak ugrani, hogy megmentsék őket. Márpedig ez esetben a pénz sem csordogál. Nincsenek jól fizető forradalmi állások sem. Az aktivistákat az a felfoghatatlan rémség fenyegeti, hogy dolgozniuk kell. Nem csoda, hogy ettől a szokatlan és undorító lehetőségtől a legmélyebb kétségbeesésbe zuhantak. E tekintetben a projekt sikeres. A haladó sajtó napok óta a fasiszta fideszes polgármesterekről és a retardált lakosságról cikkezik, ami – ebben a melegben – önmagában is forradalmi cselekedet.

Én a magam részéről mélyen egyetértek azzal, hogy e néhány »oltalmazottat« és »menekültet« akiket az állami hivatalosság befogadott, aktív kikapcsolódásba részesítsék. Szerintem fukarságra és részvétlenségre utal, hogy csak a Balatonra viszik őket. Véleményem szerint sokkal jobban éreznék magukat valami turisztikailag híresebb helyen. Javaslom üdültetésüket például a görög tengerparton. Beszállok az utazási költségekbe. Odafelé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. augusztus 10. 19:17
Csak azt nem értem,hogy miért nem szocialista vízparti településekre vitték pihenni a migránsokat?Szegedi Tisza-part,Tiszafüred Tisza-tó,vagy Ajkai zagytározók....
Autofocus
2017. augusztus 10. 15:17
Nem leszek népszerű a véleményemmel. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a szóban forgó külföldiek esetén pont a kormány és a lakosság döntő többségének céljait, valamint az ezzel kapcsolatos érvrendszert erősítené meg, hogy ha nem mosnánk össze a hazánkban legálisan tartózkodó embereket (értsd: nem kerítésen és kamion alatt bejutott, nem szír útlevelet hamisított, magukat korábban törvényes menekültügyi eljárásnak alávetett, és pozitívan elbírált menekültek) és az ő ügyeiket az illegális, gazdasági migránsok beutaztatását támogató Soros- és nem Soros-közeli NGO-k tevékenységével. Azzal biztos lehet vitatkozni, hogy mi a legfontosabb feladata az országnak a legálisan itt tartózkodó menekültekkel kapcsolatban, tehát mondjuk a gyermekkorúak részére az iskolai oktatás megszervezése, a megfelelő egészségügyi ellátás, esetleg legális munkalehetőségek megteremtése (mert menekült, bevándorló, vagy "bennszülött" kisebbségi: a munka nélküli élet morálisan és emberileg a leginkább személyiségromboló) Szóval szerintem sem a menekültek turnéztatása lenne momentán a legfontosabb feladta, de ami a legfájóbb, ők a magyar hatóságok által is elismert menekültek, akikkel szemben rendkívül gusztustalan, hogy ezek az NGO-k gyakorlatilag a kormány elleni provokációjukhoz használják fel őket biodíszletként. És azért lássuk be, nem véletlen, hogy milyen egyszerű eszközökkel és üzenetekkel dolgozik a kormány, mert sosem lehet alábecsülni a tudatlan tömegek fogékonyságát a demagógiára és a könnyen mozgósítható indulatokra, és amikor nincs meg a hivatalos kommunikációban ez a világos megkülönböztetés (migráns / menekült) akkor gyakorlatilag bedobjuk a gyeplőt a proletár indulatok közé.
Mich
2017. augusztus 10. 13:02
A Migration Aid-ot a munkanélküliség réme fenyegeti. (A kerítés betett nekik. Alig van egy két migráns, akire rá tudnak ugrani, hogy megmentsék őket.) A semmiért George bácsi sem fizet...
Amondó
2017. augusztus 10. 12:15
Az üdültetés alighanem a Fidesz választási kampányának a része. A kerítés - melyre annyi pénzt dobtunk ki - öngólnak bizonyult. (Hogy Viktor is értse.) A magyar lakosság érzéketlenné vált a migráció veszélyére, azt hiszi, hogy megint csak a politikusok veszekszenek piszlicsáré ügyeken. Majd ha utcáink, tereink mocsokban úsznak, majd ha kertjeinket, baromfiudvarainkat kifosztják, majd ha padlóra kerül az idegenforgalom, majd ha lányainkat, asszonyainkat megerőszakolják, majd akkor talán sokan sejteni kezdik, hogy mégsem a Botka-Gyurcsány összecsapás hazánk legégetőbb kérdése. A betelepülók strandoltatását ellenszérumnak szánják az arabjárás veszedelméről megfeledkezett magyar társadalom észhez térítésére. (Persze az igazi az volna, ha a magyar fiatalok jól összevernék és elkergetnék a pökhendi betolakodókat, de erre annyi esély sincsen, mint a kör négyszögesítésére, hiszen fiainkat drogos köcsögökké nevelik.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!