Hol a vége? Fejeket követlenek Washingtonban a charlottesville-i „terror” miatt

2017. augusztus 15. 09:58

A charlottesville-i tragédia fájdalmas, mély gyökerű problémát hozott felszínre: a faji kérdést.

2017. augusztus 15. 09:58
Balla Eszter
Heti Válasz

„Az elnök szavai ellenére a feszültség nem csitul Amerikában. A New Yorkba visszatérő elnököt tüntetők fogadták, és több nagyvárosban is voltak megmozdulások, a szélsőjobb fogadkozik, hogy visszatér demonstrálni Charlottesville-be. Nagyvállalati vezetők – Brian Krzanich az Inteltől, Kenneth Fraizer a Mercktől és Kevin Plank az Under Armourtól – léptek ki Trump tanácsadó testületéből a »politikai klímára« hivatkozva.

A charlottesville-i tragédia fájdalmas, mély gyökerű problémát hozott felszínre: a faji kérdést. Eddig egyik elnök sem úszta meg, a konzervatívok pedig mindig elhatárolódtak a szélsőjobbtól. Nixon, Reagan, a két Bush elnök a leghatározottabban elítélte ezeket a csoportokat, és nyilvánvalóvá tette, hogy nincs helyük a Republikánus Pártban.

Ez az egyértelmű kiállás tegnapig hiányzott Trumpból. Pedig David Duke, a Ku Klux Klan mai vezetője szombaton úgy nyilatkozott, hogy ők nem tesznek mást, csak Trump ígéreteit akarják valóra váltani, és visszaszerezni az országot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. augusztus 15. 21:48
20%-uk?
Rugo
2017. augusztus 15. 19:07
Charlottesvilleben a szélsőjobb és szélsőbal (Soros féle Antifa) megtalálta egymást. Attól, hogy mindenki elhatárolódik a szélsőjobbtól, még a véleményükhöz nekik is joguk van - ettől működik jól az amerikai demokrácia.
Akitlosz
2017. augusztus 15. 18:19
Az már most nyilvánvaló, hogy Trump nem fogja betartani a választási ígéreteit. Legfeljebb annyi lehet a talány, hogy eleve nem is akarta betartani azokat vagy csak nem hagyják neki.
vigyor
2017. augusztus 15. 16:11
...pedig a véleményszabadság mintha alapvető demokratikus érték lenne a gyülekezési szabadsággal együtt. Valakik, akik a fejeket követelik, valszeg kicsit régen tanultak a demokráciáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!