Szoktatás a halálhoz

2017. augusztus 19. 10:07

Félünk. Nem akarunk ehhez hozzá szokni.

2017. augusztus 19. 10:07
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Szakértőnk szerint a titkosszolgálatok gyakran (ámbár korántsem mindig) tehetetlenek. Fel van nekik adva a lecke, mert őrültek ellen nem lehet száz százalékosan védekezni. Márpedig a fundamentalisták legnagyobb ereje éppen az öntevékeny őrületben rejlik. Ha egy huszon- avagy harmincéves muszlim férfi, aki előtt még ott az egész élet, elhiszi vallási felbujtóinak, hogy sokkal jobb a halál, feltéve, ha előtte persze kellő számú hitetlent visz magával a sírba, akkor mit lehet ez ellen tenni? Kés minden asztalfiókban akad, autót, furgont, kamiont elég egyszerű bérelni, s különösebb logisztikai rákészülés se kell ahhoz, hogy ezekkel az eszközökkel aztán cselekedjen is. És hiába fog(ná)nak össze az amerikai, az izraeli, a brit, a francia, a német titkosszolgálatok, pár őrült mindig kicsúszhat a markukból, a látókörükből. Még Sherlock Holmes, James Bond, Hercule Poirot és Mrs. Marple egyesített nyomozói szürkeállománya is kevés volna ahhoz, hogy idejekorán kifürkéssze szándékaikat.

Ráadásul, ha nem is központilag tervezett, de szisztematikusan irányított és karban tartott egyéni őrületek ezek. A fanatikus felbujtók a »rossz« muszlimokat ugyanúgy megbüntetik, akár a keresztényeket, sőt. A félelmet ültetik el és táplálják mindenkiben, aki nem imádja, vagy nem úgy imádja Allahot, mint ők.

Erre pedig aligha válasz a »nem félünk!« hamis jelszava. Mint ahogy a »szokjunk hozzá!« sem az.

Félünk. Nem akarunk ehhez hozzá szokni.

Akármilyen nehéz, minderre valamivel jobb megoldás kellene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2017. augusztus 19. 11:24
Világos, értelmes beszéd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!