Ungár és a Momentum: kabaré a köbön

2017. augusztus 11. 07:10

A napokban arról írtunk, hogy a Momentum süllyedő hajója kezd inkább egy csónakra hasonlítani. Most már inkább tutajra gyanakszunk.

2017. augusztus 11. 07:10
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„A napokban arról írtunk, hogy a Momentum süllyedő hajója kezd inkább egy csónakra hasonlítani. Most már inkább tutajra gyanakszunk.

Akkor ugyanis még nem tudtuk, hogy az LMP állítólag erőszakoskodó, de mindenképp részeg középvezetőjét, Ungár Pétert eltávolították a legifjabb liberálisok csekély érdeklődéssel megtartott nyári táborából. A biztonsági személyzet nem teljesen tisztázott eljárása nyomán aztán elszabadult az internet, megindult az üzengetés, Soproni Tamás, az egyre fogyatkozó Momentum alvezére például e megjegyzéssel kommentálta a neki nem tetsző megnyilvánulásokat: »A haveroknak (meg a pártnak) ilyenkor minimum kussolni kéne, nem még bevédeni azzal, hogy ők is szoktak bulikázni.« Polgári.

Akárhogy is alakul a folytatás, nyugtázhatjuk, nem lesz ebből egyhamar LMP-Momentum-tandem. Sebaj, az ország ezt is átvészeli majd. Ettől függetlenül igencsak elgondolkodtató, hogy az úgynevezett kormányváltó erők háza tájáról efféle hírek érkeznek. Mondhatjuk persze, hogy egyék meg, amit főztek, de kár lenne ennyivel elintézni. Szinte már közhely, tehát igaz: hazánk kompetensebb ellenzéket érdemelne. Konstruktív ötletekkel rivalizálva a kormányzati politikával, valódi programmal harcolva a szavazók kegyeiért – valahogy így képzeljük azt a demokráciát, amelyet oly gyakorta szokott az ellenzék éppen a kormányon számon kérni. Ám, ha ez az ajánlat, furcsa lenne, ha igazából bárki is kormányváltást akarna – túl azon, hogy a potenciális szavazók többsége egyelőre kifejezetten elégedett az immár Európában is elismert eredményeket felmutatni képes jelenlegi országvezetéssel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hetedik
2017. augusztus 12. 07:51
Momentum..... Hogy is van ez múltidőben ?
Szabi
2017. augusztus 11. 10:25
Ungár apját a Fidesz tömte ki, ez reális veszély a jövőben. Lehet valamelyik udvari milliárdos csemetéje más pártot fog támogatni. az LMP-nek nincs pénze, ezért persze egyből alelnök lett a milliárdos támogató, aki csak 26 éves, csinálja amit ebben a korban szokás
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 11. 09:35
Elvégezték a feladatukat, mehetnek vissza a romkocsmákba.
anegy_
2017. augusztus 11. 09:31
inkább tutajra gyanakszunk." Elég az nekik, szükség esetén a teljes vezetőség (4-5 fő) egyszerre borul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!