Már megint a férfiakat nem találja valaki

2017. augusztus 07. 17:53

Szilvia tizenhárom potenciális ismerkedős helyszínt sorol fel, ahol próbálkozott. Mégis túlnyomó többségben nőkkel találkozott.

2017. augusztus 07. 17:53
Toplak Zoltán
Férfihang

„Szilvia tizenhárom potenciális ismerkedős helyszínt sorol fel, ahol próbálkozott. Mégis túlnyomó többségben nőkkel találkozott. Személy szerint úgy éreztem, megmaradt a komfortzónájában, nem lépett ki belőle. Buddhista találkozóra, szervezett túrára, kutyaoktatatásra, lovardába megy férfiakat keresni? Ilyenekre inkább nők járnak, jobbára velük is találkozott. Mindent kipróbált, amit ő, mint nő szívesen csinálna és ennek megfelelően nők is voltak ott rajta kívül és párok, akik közül valószínű a nő hozta magával a párját, pl. kutyát sétáltatni. Miért nem ment Gamer találkozókra, szerepjátékos összejövetelekre, küzdősport bemutatókra, edzésekre? A konditeremben is az alfahímek közül visszaoldalgott a nőies szakaszba a kemény súlyok közül (csúnyán néztek rá az alfák), holott ha megmutatja, hogy kemény csaj, nem ijed meg az árnyékától és esetleg kis idő után segítséget kér a kemény fiúktól – vajon hányan ugrottak volna segíteni? Nagyon imponáló egy férfinak ha a nő lovagja lehet, megmutathatja a hozzáértését, a segítőkészségét, az erejét… ! Csak egy kis bátorság, »csakazértis« mentalitás kellett volna.

Kommentben sokan felvetették, talán túl nagyok az elvárások, a rejtett előítéletek Szilviában (és általánosságban sok nőben). Például feltétlen a diploma igénye, sokan az autót, a lakást is feltétlenül igénylik már az elején, ahogy egy átlagos külsejű férfi a labdába sem rúghat. Holott diploma nélkül is lehet valaki intelligens és rettentő kiábrándító, ha egy nő kívánságlistával gyötri már az elején a férfit, az aranyásás meg… Jobb a szűrőket nem olyan élesre beállítani. Nem minden gamer játékfüggő és felelősséget nem vállaló. A szerepjátékosok sem mind elvont figurák, lehetetlen frizurával és szemüveggel. Aztán ott vannak a búvárok, barlangászok, squas-ozók, öklözők, karatésok, vitorlázók, kockák…”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2017. augusztus 08. 07:43
A baj ezzel az, hogy a filmek és a celebvilág átalakította a gondolkodást. Azt sugallja, várjál ampárválasztással, éld ki magad. Ez nagyon nem így van! Ahhoz hogy két ember össze tudjon csiszolódni, fiatal korban kell megszokni a másikat, mert amikor berögzült szokásaik lesznek, akkor a másik már tehertétel a jól bejáratott kis világukban. Azok akik párkapcsolatban élnek fiatalon, azok egy szakítás után is könnyebben találnak másikat, mert tudnak, megtanultak együtt élni. Az együtt élésnél nem nagy dolgokra kell gondolni, mi az ami kiveri a biztit és szakítás a vége. Nagyon apró berögzült szokások tudnak iszonyúan idegesítőek lenni és aki nem tud elnéző lenni annak hamar véget ér a kapcsolata. Azon kívül az életrimusunk változott hatalmasat. Már nem lehet csak úgy felmenni valakihez, mert régen láttuk és ennek a hiánya leszűkíti az ismerkedés lehetőségét. Barátoknák ismerősöknél ideális a közeg az ismerkedésre, mert meg lehet szólítani a másikat stresz nélkül, ráadásul rengeteg mellékinformáció is jön a másikról, amit egyébként nem kérdeznénk meg illemből. Össze kell járni, nem a félszemű hazugot bámulni. Vissza kell szokni a személyes talákozásokra otthoni környezetbe és ezt a már párkapcsolatban élők tudják megvalósítani. Régen is így működött jól az ismerkedés.
annamanna
2017. augusztus 08. 05:03
A probléma megoldása sokkal egyszerűbb. Konkrét példa rá a Hair c. film. Bukowsky bement a városba, meglátott egy lányt, és azonnal úgy érezte, hűha! Képzeletben házasságról álmodott, családról, gyerekről... és a film annak története, hogyan tud a valóságban is összejönni a lánnyal, mert ebben bizony a környezete is támogatja, és a lány is szívesen veszi. A többiekkel nem történik ilyen. Bergerrel semmi sem történik, ő nem vesz észre egy lányt sem, nem álmodik egyikről sem és nem is közeledik egyikhez sem. A banda többi tagja pedig azonnal elkapja az első drogtól kiütött picsát, akihez hozzáfér, nem sokat teketóriázik, nem fektet bele a párkeresésbe semmi energiát és nem álmodik közös jövőről, házasságról, családról, gyerekről. Mi a különbség? Talán az ismerkedés terepe? Nem. A különbség ennél sokkal lényegesebb. Bukowsky FEGYELMEZETT, összeszedett, szorgalmas, dolgos, alárendelődő, engedelmes stb. VAN SZABAD KAPACITÁSA egy párkapcsolatra, az energiáját nem szívja el a szétesettség, függőség, nárcisztikus önteltség, rosszindulat, irigység stb. Pszichésen, mentálisan, fizikailag felkészült arra, hogy tartósan együtt éljen valakivel. A többiek nem ilyenek, ezért nem is keresnek maguknak párt. Minek? Úgysem tudnának mit kezdeni vele. Ha van is, otthagyják (Lafayette). Szilvia ne túrán, kutyaiskolában, lovardában keressen férfit? Mert ott nem talál? Tudhatná, hogy az női szakasz? Menjen inkább gamertalálkozóra? Hahahaha. Ott 120 kilós bamba arcú függők vannak, a képernyőre meredve. Azokkal mit kezdjen? A túrán, kutyaiskolában, lovardában nagyon is elvárható volna, hogy férfiakkal találkozzon, ezek nem műkörmös szalonok. Ha nincsenek, nem kell őket keresni gamertalálkozón, hanem bele kell nyugodni abba, hogy NINCSENEK. Akik vannak, azok nem férfiak, hanem lusta, öntelt, hisztis Bajkon urak ("Föl? Le? Az én vonzalmam nem hullámvasút!"), fegyelmezetlen korcsok, akik a reggeli kakaóra vágynak, amit anyuci ágyba visz nekik, és nem családalapításra. Ennyi. Ebbe bele kell nyugodni. "Már csak egy kérdésem maradt: mit is tesztek ti, harmincas-negyvenes férfiak azért, hogy megismerkedjetek valakivel?" Akiket Szilvia hiába keres, azok konkrétan semmit. Pontosabban arról fantáziálnak, hogy a muszlimok elözönlik Európát, és végigerőszakolják a nőket, hahahaha, nekik úgyse kellenek, jobb a guminő.
szekula
2017. augusztus 08. 01:14
Ezek a társkeresési hattyúhalála-nyammogások mindig ugyanúgy fordítandók nők esetében: nem szeretek/nem tudok szopni.
Akitlosz
2017. augusztus 07. 23:14
"Buddhista találkozóra, szervezett túrára, kutyaoktatatásra, lovardába megy férfiakat keresni? Miért nem ment Gamer találkozókra, szerepjátékos összejövetelekre, küzdősport bemutatókra, edzésekre?" Azért, mert nem azok a témák érdeklik. A szerző talán műkörmöshöz jár azért, hogy nőkkel találkozhasson? Ne idegesítsen már fel! Különben meg a XXI. században élünk az internet korában. Úgyhogy aki nem tud ismerkedni, amikor soha korábban nem látott mértékű a választék és a lehetőségek viszont kisebb a kockázat és a stressz ő nem csak az alfától, de a bétától meg a gammától is távol van. Ma a technika segítségével már olyan emberek is meg tudnak egymással ismerkedni és később személyesen találkozni, akik különben soha az életben nem találkoznának egymással. Így meg amire először találkoznak már jól ismerik egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!