James Martin: A homoszexuális embereknek nem kell tisztaságban élniük

2017. szeptember 22. 18:05

Róma egyelőre semmit nem lépett még, hogy a kommunikációs tanácsadójuk, Martin lelkipásztori-teológiai ámokfutását megfékezze.

2017. szeptember 22. 18:05
Katolikus Válasz
Katolikus Válasz

„»Ahhoz, hogy egy tanítás valóban kötelező legyen, az kell, hogy azt Isten népe, a hívek, elfogadják. Vegyünk például egy olyat, mint a Mennybevétel. A Mennybevételt tehát kihirdették, és az emberek azt elfogadják. Elmennek a Mennybevétel ünnepére, hisznek a Mennybevételben, elfogadják azt. A tanítást, hogy az LMBT embereknek cölebszeknek kell lenniük egész életükben, nem fogadták el.« – mondja a felvételen Martin.

Minden házasságon kívüli szexuális cselekedet paráznaság, amelynek súlyosan bűnös volta Isten Szentírásba is foglalt kinyilatkoztatásából megismert igazság, ahogy a nemiségnek a Teremtő által rendelt célja (»férfinak és nőnek teremtette őket«, akik »lesznek egy testté«) úgyszintén. A homoszexualitást rendellenességként az Egyház a természettörvény alapján tanítja, a homoszexuális cselekedetek bűnös voltáról pedig a Szentírás is tanúskodik. A homoszexuális emberek tisztaságról való lemondása mindezeknek ellentmondana, és mint ilyen, egyetlen katolikus hívő sem dönthet ennek el-nem-fogadása mellett. (…)

Miközben Róma egyelőre semmit nem lépett még, hogy a kommunikációs tanácsadójuk, Martin lelkipásztori-teológiai ámokfutását megfékezze, szerencsére a katolikus hívek ellenállása erősödni látszik vele szemben az Egyesült Államokban. A napokban több katolikus rendezvény szervezősége is lemondta Martin korábbi meghívását arra, hogy beszédet tartson náluk. A beszédek lemondása mögött felháborodott hívek, jellemzően meghívott vagy fizető vendégek állnak. Mivel a felháborodás és tiltakozás annak köszönhető, hogy független katolikus médiumok előre tájékoztatják a híveket arról, hogy a látogatni és támogatni kívánt rendezvényükön Martin lesz a felszólaló díszvendég, Martin a beszédek lemondásáért e médiumokat okolja, önmagát lejáratókampányok áldozatának beállítva. Martint ugyanakkor nemrég Phildelphia érseke, és Robert Sarah bíboros is  komoly nyilvános kritikával illette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. szeptember 24. 10:45
Az osztrák médiában megjelent, hogy egyre több a garat-rák, az orális szex miatt. Ezt ugyanaz a vírus okozza mint a méhnyak-rákot, vagyis a papilloma.
szamossy dezső
2017. szeptember 23. 22:50
Ja, kérem, ha egy üzlet beindul. Van már nékünk szabadkőműves álpápánk. Most meg ez. Felteszem, ha az egyházvezetésben marad ez a rezsim, még szentté is avatják, és felveszik a litániába: "Eretnek Szent Martin! Ora pro nobis!"
Andre1bp
2017. szeptember 22. 20:12
Ez a vallás egy baromság. Ki hisz még ezeknek az idiótáknak? Biblia? Egy fos mesekönyv.
Knerten
2017. szeptember 22. 19:57
Nekem mindegy, a pápa vagy valamelyik papja mit tanít. Igazából az is, hogy ki mit hova dug. A szexualitásról az a véleményem, hogy Isten találmánya és ajándéka az embernek. Adott hozzá használati utasítást (ún. Biblia), hogy lehet úgy élni vele, hogy az mindenkit boldoggá tegyen. Lehet ezzel szembemenni, csak nem érdemes. Körülbelül ugyanannyira, mint ahogy mondjuk a teafiltert is el lehet rágcsálni leforrázás helyett, vagy a biciklit is viheti az ember a hátán, ahelyett, hogy ráülne. Csak aztán ne a tervezőt szidjuk, ha a dolog nem úgy funkcionál és nem úgy okoz örömet, ahogy azt elvárnánk. Ugyanez igaz a szexualitásra is. Lehet vele élni és visszaélni, mindent mindenbe és mindenbe mindent lehet dugdosni. Csak aztán a végén ne a Teremtőt (vagy a másik embert) szidjuk, ha testi-lelki betegség, nyomorúság, boldogtalanság, kielégületlenség az eredmény. Mi éltünk vele rosszul, nem a találmányban van a hiba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!