Egy tál lencséért

2017. szeptember 23. 10:00

Az ellenzéki pártok nem csupán egy erős kampánytémát adtak el, de meghazudtolták küldetésüket is – egy tál lencséért, a nagy testvér leereszkedő gesztusáért.

2017. szeptember 23. 10:00
Koncz Tamás
Magyar Nemzet

„Az átlagember talán követni sem bírja a feje felett röpködő százmilliárdok útját, de a részleteket érti. Ha elmagyarázzák neki, hogy a volt fideszes legfőbb ügyész Polt Péter felesége a jegybanknál dolgozik, és az asszony a fizetéséből havonta vehetne egy traktort; hogy a felcsúti gázszerelő annyit keresett tavaly, amiből kétóránként vásárolhatna egy családi házat; hogy Vajna Timi szó szerint aranyat eszik, miközben itthon milliók élnek a létminimum alatt – akkor kézzel fogható példákat kapna, és tudatosulna benne, hogy ez ellen ő is tehet.

Egy népszavazás nem váltja meg morálisan Magyarországot, de erőt és öntudatot adhat a védekezéshez, a változáshoz. Ezt az erőt a Fidesz nagyon nem akarja ellenzéki színekben látni: nem véletlen, hogy a Nyakó István-féle kezdeményezés szabotálása után viharos gyorsasággal kihátráltak a vasárnapi boltzár mögül, vagy hogy a Momentum 260 ezer összegyűjtött aláírását látva feladták a budapesti olimpia tervét is.

Ilyenkor saját érdemként könyvelik el a visszavonulást, és ehhez most a Jobbik és az Együtt, illetve a jobbikos törvénymódosítást megszavazó összes párt asszisztált a Fidesznek.

Ezzel az érintettek nem csupán egy erős kampánytémát adtak el, de meghazudtolták küldetésüket is – egy tál lencséért, a nagy testvér leereszkedő gesztusáért. Egy ellenzéki pártnak nem csak az a dolga, hogy kitöltse az ellenzékiség parlamentáris (vagy házon kívüli) kereteit, és lehívja az erre lehívható forrásokat. A fő cél a visszaélések elleni harc, a demokrácia és a civilek védelme lenne. Politikai értelemben pedig a választási győzelem. Ha egy ellenzéki párt ezt nem érti, esetleg nem tartja fontosnak, akkor szakmailag vagy morálisan alkalmatlan vállalt küldetésére. Akkor politikai vagy erkölcsi értelemben halott, még ha élőnek is tűnik, hiszen szívhangként időről időre kiküld egy-egy sajtóközleményt. Kijárna neki is szimbolikusan egy fejfa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. szeptember 24. 16:15
Tamás, Soros, Bokros, Bajnai hány traktort vehet az egyórás fizetéséből? Vicc: Iván Amerikában készül a szovjetidőkben, ő az első turista aki kimegy Amerikába A KGB felkészíti. -Ha megkérdezik hogy mennyit keresel mondd azt hogy kétszáz Rubelt és ha megkérdezik, hogy mit lehet ebből venni mondd azt hogy egy gépkocsit. Iván megérkezik Amerikába a repülőtéren a sajtó fogadja. Első kérdés az újságíróktól: -Mennyi a fizetése a Szovjetunióban? -Kétszáz Rubel. -És mit lehet abból venni? -Egy személygépkocsit. -És hány autója van? -Nincs egy sem. -Miért nincs? -Mert inkább teszek hozzá még húsz Rubelt és veszek egy bakancsot.
puszika
2017. szeptember 23. 19:11
Honjaim! A MN a Népszava útjára lépett!! Bulvárosodott!! Hajazza a Bors-ot!! A komoly újságíráshoz se akarata se firkásza!! Így van ez amikor tokkal vonóval megvesznek valamit!! Az alkuban a LOM is benne van!!!!!!!!!!
luisbathhelena
2017. szeptember 23. 16:00
Hogy Vajna Timi mit eszik, az a magánügye. Akkor is ha nem egyezik az én izlésemmel. Az EU újabban pl. rovarevést propagálja, mint a jövő fehérjeforrását.
Volo
2017. szeptember 23. 15:38
Rákosi elvtárs zokog a gyönyörűségtől, mert ekkora demagógiát, még ő sem tudott volna csináltatni! Lám a tanítvány túlszárnyalja mesterét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!