Szabó Zoltán megverése arra is rávilágít, milyen cégek kezében van az őrző-védő piac

2017. október 17. 13:25

Az ügy kapcsán azonban alig esett szó arról, hogyan működik a hazai őrző-védő szektor, holott ennek egyik gyönyörű orvosi lovával állunk szemben.

2017. október 17. 13:25
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Alfahír

„Az indexes Szabó Zoltán KFC-ben történt megverése országos felháborodást keltett, ennek hatására a multi elismerte felelősségét, és félmillió forint fájdalomdíjat is felajánlott, amelyet az újságíró jótékonysági célra ajánl fel. Hozzátették, hogy felülvizsgálják az üzletet őrző biztonsági céggel kötött szerződést is. Az ügy kapcsán azonban alig esett szó arról, hogyan működik a hazai őrző-védő szektor, holott ennek egyik gyönyörű orvosi lovával állunk szemben. 

A 24.hu keddi cikke szerint az erőszakos biztonsági őrt foglalkoztató Genertest Magyarország Kft a hazai szürkegazdaság egyik tipikus szereplőjének tűnik. A cégnek a NAV nyilvántartása szerint több mint 300 alkalmazottja van, 2015 -ös teljes forgalma azonban a 4 millió forintot sem érte el. Márpedig ebből egyetlen embert is nehéz volna alkalmazni. Persze elképzelhető, hogy a vállalkozás drámai mértékű fellendülésen ment keresztül az elmúlt másfél évben, ám erről nem állnak rendelkezésre adatok, hiszen tavalyi mérlegüket törvénytelen módon a mai napig nem adták le. A cég »székhelye« egyébként egy olyan zuglói címen található, ahová több száz másik vállalkozás is be van jelentve.  A Genertest egyébként igen komoly szakmai referenciákkal rendelkezhet, hiszen már 2016 decembere, vagyis 10 teljes hónapja foglalkoznak személyi biztonsági tevékenységgel. A kft múltja is érdekes lehet, korábbi tulajdonosait cégbírósági döntéssel tiltották el a cégvezetéstől, és a NAV kétszer is végrehajtást rendelt el a vállalkozással szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2017. október 18. 06:00
Lehet itt valami amiről még Balogh se írt. Meg kéne nézni, hogy a cigány Mészáros felvásárolta KFC-t vagy a biztonsági vállalatot. Valami oka kell, hogy legyen amiért a felcsúti cigány kutyái annyira örömmámorba merültek amiért egy zsidót megvert a biztonsági őr. Nem lehet zsidógyűlölet mert nekik a zsidók az istenáldásai és a zsidóknak nyal a gazdájuk :) Valami más lehet amiről nem tudunk?
szancso
2017. október 18. 04:39
Elitélek minden erőszakot és itt az őrző-védő cég dolgozója nem viselkedett megfelelően, de: én egyszerüen nem értem Szabó urat. Ha mérges lett az üzlet munkatársának flegma viselkedésére, a hiányzó panaszkönyvre, akkor miért nem távozott békésen azzal a felkiáltással, hogy másnap meg fog érkezni a panaszlevele a központba és, ha olyan kedve van, akkor cikket ír az indexbe. Lehet, provokálni akart? Ezen cikk akkor lenne hiteles, ha mind két fél helytelen viselkedését kritizálná.
quiet
2017. október 17. 20:26
" ......Szabó Zoltán megverése ....." Aha. Nem az volt, hogy beszívva visszament egy emberekkel teli helyiségbe, ahonnan a biztonsági őrrel az üzletvezető kirakatta, és mikor visszament harmadszor, akkor szájonkapta a samesz..áá nem... Megverték. Aha. Tulajdonképpen megverték. Lehet, hogy lestek is rá..mi ? Már várták, mi ? Minden este verik ott az embereket. Azért mennek oda. Ereggyémáááá...
Lanchaster
2017. október 17. 19:21
Nagyon röstellem, de véletlenül hangosan felröhögtem ezen :DD " Mi a különbség a KFC és a BMW között?" A KFC kiteszi az Indexet..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!