Orbán Viktor, Pumpedék meg a demokrácia

2017. október 04. 17:14

Ma a tömegsajtó feladata egyszerre a szórakoztatás és a mindenkori hatalom folyamatos számonkérése.

2017. október 04. 17:14
Szigeti Péter
24.hu

„Vannak dolgok, amik nem változtak az újságírásban, és ha három alapszabályt betartunk, teljesítettük a jó tartalomhoz szükséges minimumot. A jó tartalom aztán megtalálja az utat a közönséghez, ami pedig elvezethet ahhoz az ideális állapothoz, ahol ebből az egészből meg is lehet élni.

Az alábbiak talán evidenciák, de muszáj felsorolni őket.

A hír és a vélemény mindig elválik egymástól. Teljes tévedés, hogy egy lapnak nem lehet véleménye, értékrendje, ez azonban nem keveredhet a tények bemutatásával.

Mindig hallgattassék meg a másik fél is. Ma, amikor a magyar államigazgatás menekül a nem baráti médiumok kérdései elől, a gyakorlatban ez kissé nehézkes, de míg van kérdés, addig esély is van a válaszra.

Tartalom és hirdetés mindig elválik egymástól, soha nem verjük át az olvasót.

Ezen elvek betartása szükséges, de nem elégséges feltétele egy sikeres közéleti lap működésének. Ha ehhez hozzávesszük annak belátását, hogy ma a tömegsajtó feladata egyszerre a szórakoztatás és a mindenkori hatalom folyamatos számonkérése, közelebb kerülünk a megoldáshoz.

A 24.hu széles elérésű portál, ha úgy tetszik, néplap. Ennek megfelelően kötelessége kiszolgálni a közönsége érdeklődését, ugyanakkor a demokrácia egy fontos őreként felelősséggel tartozik annak alakításáért is.

Ebben az értelemben a 24.hu-n, ahogy eddig, ezentúl is meg fog jelenni Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett, ahogyan Pumped Gabó és Alföldi Róbert, meg a Tesco és a Csillámpóni is.

Emellett van néhány megkérdőjelezhetetlen érték, amiben kitartóan hiszünk és képviselni fogjuk az oldalunkon. Ilyen a sajtó szabadsága, a demokrácia, a sokféleségbe és a párbeszéd szükségességébe vetett hit, a magántulajdon, a verseny, a jogállam és az emberi jogok tisztelete, a közvagyonért felelők számonkérhetősége, az, hogy mindenen szabad nevetni és hogy Magyarország alapvetően remek hely, ahol kell az, hogy lehessen boldogan élni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2017. október 05. 15:59
Újságnak lehet véleménye csak én leszarom azokat az újságokat akik még a véleményükben is hazudnak ilyen a 444 meg a 24.hu
Text adósság
2017. október 05. 15:57
"Orbán Viktor, Pumpedék " 24.hu rohadék.
Viator
2017. október 05. 13:19
Az újságíró feladata nem a számonkérés, hanem a TÁJÉKOZTATÁS! Elfogulatlanul, objektíven. Noha ezek a jelzők ismeretlenek a 24.hu-n és a libsi sajtóban.
kispufi
2017. október 05. 09:24
Értem, tehát ez a jó cirkusz és kenyér esete, meg van a rossz is, amit kárhoztatni szíveskednek általában. Pumpedék jó mocsok, Vajnatévé rossz mocsok. Köszönjük, a tájékoztatást tudomásul vettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!