Én úgy éltem meg, hogy segíteni próbálok

2017. november 08. 13:36

A művészi szabadsággal éltem a tehetségek fejlesztése érdekében.

2017. november 08. 13:36
Kerényi Miklós Gábor
hvg.hu

„hvg.hu: Azt elismeri, amit Maros Ákos állít? A fenekelést, a vetkőzésre utasítást?

K.M.G.: A történet, amit Maros úr elmond, az 23 éve volt. Van alapja, mégsem az történt, amit állít. Nem úgy zajlott. Ami nagyon fontos, hogy az eset közös megegyezés alapján történt, ezt ő is elismeri. Maros úrnak bármikor jogában állt a helyzetet megszakítani, amit meg is tett. És nagyon fontos, hogy ennek semmilyen szexuális töltete nem volt. Ebben is azonosan emlékezünk. Ezután két évvel én dolgoztam vele újra, és még később is. Nagyon jó viszonyunk volt. Egy tehetséges, ügyes, kicsit link táncosak gondoltam. Ez egy nagyon bonyolult história, amiről 23 év után beszélni nagyon nehéz. Én nagyon sokat tanítottam az elmúlt 23 évben, az egyetemen kívül számos rendezőt neveltem fel, olyanokat, akik a zenés műfajnak mostanában a legjobbjai. Nem tagadhatja le Kovalik Balázs vagy Szabó Máté, hogy az én növendékem. Megközelítőleg sem tud senki ilyen oktatói sikereket felmutatni. Rengeteg színésszel dolgoztam…

hvg.hu: Értjük az érdemeit, de a vádak súlyosak ön ellen. A sajtóban egy 13 éves áldozatról is beszélt már egy megszólaló.

K.M.G.: Ezek mesék. Az életem során rengeteg mindent tettem, amelyek egy lépésre vannak a megengedhetőtől innen. A művészi szabadsággal éltem a tehetségek fejlesztése érdekében. Azt sajnálom, ha ezekre valaki torzítva emlékszik.

hvg.hu: Előfordult valóban a vállfás fenekelés? Még egyszer kérdezzük: a vetkőztetésre utasítás?

K.M.G.: Ezt nem tudom megmondani. Ha valaki torzítva emlékezik, a történteket úgy adja elő, ahogy azok nem zajlottak, és a körülményeket kihagyja, akkor kiragadja azt két ember közös cselekedetéből. Még egyszer elmondom: bocsánatot kérek attól, aki úgy érzi, benne lelki sérülést okoztam. Én azt hiszem, hogy ilyet soha sem tettem. A megszólaló úr sem mondja, hogy az esemény számára pillanatnyi lelki gyötrődést is okozott volna.

hvg.hu: Másokat azonban megviselt, amit ön tett.

K.M.G.: Azokat a másokat én nagyon szívesen megismerném, és térden állva kérnék bocsánatot. Az viszont biztos, hogy a körülményekben és a célokban rosszindulat, szexuális zaklatás, gonoszság, kihasználás biztos nem volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2017. november 09. 12:01
Egyszer láttam egy deokumentumfilmet, hogy képezik a kis kínai balettosokat..a művészi szabadság jegyében..meg a kis sportolókat szintén az eredmény érdekében..Markó Iván a könyvében leírja azt is, hogy "fejlesztették" a balettintézetben is a balettosokat, mi mindent megengedtek egy-egy mesternek..Nem gondoltam volna, hogy egy színházban egy felnőtt, szinművészetit elvégzett színészt vagy táncost el kel fenekelni, megalázóan üvölteni kell vele, hogy helyesen mondja vagy táncolja a szerepét..És állítólag nem csak ilyesmi történt..
1000bocs
2017. november 09. 10:39
.."úgy éltem meg, hogy segíteni próbáltam..." A HVG szerkesztőségében nincs egy tökös gyerek, aki leköpte volna? Ha számonkéri, lehet azzal válaszolni hogy "úgy éltem meg segíteni próbálok a művész úrnak, hisz ha nem hazudik és szembenéz a bűneivel még jobb emberré válhat..." Nincs egy erkölcsös, jóérzés és határozott férfi arrafelé?
1000bocs
2017. november 09. 10:36
Kedves libsibolsik! Jogvédő cicaharcosok! Ti, akik egy nőnek adott jóindulatú tanács (egyedül ittasan ne menj sötét utcán haza a buliból) képesek vagytok az égig nyüszíteni azt hogy "áldozathibáztatás", "relativizálás"! Várom a hangos kiátkozását, a megbélyegzését ennek a szégyentelen törpének! Oldalakon keresztül relativizál és mellébeszél! Várom hogy megmagyarázzátok, neki miért higgyük el bemondásra hogy minden áldozat rosszul emlékezik, miközben az általatok végletekig erőltetett isztambuli egyezmény a férfiaktól venné el az ártatlanság vélelmét abban az esetben ha egy nő zaklatással vádolná! És nem utolsó sorban. Kedves HVG! A kurva anyád, amiért a saját elveidet másokon számon kéred, de egy liberális torzszülöttel képes vagy ilyen megengedő és felementő riportot csinálni! Az megvan, hogy amennyiben a bezárást, fenyegetést, meztelen fenekelést, büfében mindenki előtt seggfogdosást és mogyorózást egy "nemművész" hétköznapi ember, netalán egy jobboldali ember csinálja, ti is úgy reagálnátik ahogy kell? Higy ez egy mocskos gazember, börtönbe vele? A libsi művészeknek kinár az a védelem, miszerint a művészi szabadság kereteit feszegeti? És nem köpitek szembe? Nem alázzátok porrá? Nem szeditel a tényeket csokorba? "A művészi szabadság kiterjesztése" - ez a Kevin Spacey féle védelem magyar kiadása. Balliberáltak! Undorítóak vagytok.
teljesenertelmetlen
2017. november 08. 17:16
Zsidónak akkor szabad hinni, ha ló legel a sírján. Buzi zsidónak főleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!