Trump és Netanjahu – A mézeshetek elmúltak

2017. november 28. 21:32

Megváltozott a légkör. Washingtonban nem vették jó néven, hogy Netanjahu baráti hangot ütött meg Putyin orosz elnökkel, és azon is sokan meglepődtek, hogy Izrael látványosan kiállt a kurdok önálló államalapítási törekvései mellett. Az USA nem támogatja azt.

2017. november 28. 21:32
Lázár György
Szombat

„Megváltozott a légkör. Washingtonban nem vették jó néven, hogy Netanjahu baráti hangot ütött meg Putyin orosz elnökkel, és azon is sokan meglepődtek, hogy Izrael látványosan kiállt a kurdok önálló államalapítási törekvései mellett. Az USA nem támogatja azt.

A nők egyenlő vallásgyakorlása is foglalkoztatja az amerikai közvéleményt.  Sokan meghökkentek, amikor Netanjahu engedett az ultraortodox nyomásnak, és kormánya felfüggesztette a korábban elfogadott egyezséget a siratófalnál kialakítandó un. plurális »imapavilon« kérdésében. Netanjahu szerint a tervet »át kell dolgozni«.

Idén nyáron az is kiderült, hogy a Netanjahu által támogatott Jeruzsálemi Főrabbinátus egy titkos feketelistát állított össze 160 diaszpóra-rabbiról: az általuk kiadott betérési igazolások nem elfogadhatóak. 60 amerikai és 10 kanadai rabbi neve is megtalálható a listán, sokuk elismert vallási vezető.

A Trump adminisztráció számára kényelmetlenné vált a Netanjahu elleni korrupciós vizsgálat is, különösen az, hogy az amerikai milliárdos Sheldon Adelson, aki Trump támogatója, az izraeli rendőrség látókörébe került.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2017. november 29. 12:39
Marhaság! Ez a szombatos olvtárs nem tudja, hogy az USA KM önállósította magát és fikarcnyit sem függ Trumptól? De láthatóan ő is Netanjahu és Trump ellenes, mint Obama, Clinton meg a tégláik!
tango47
2017. november 29. 12:30
Most akkor mégsem a farok csóválja a kutyát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!