Trump adventi üzenete

2017. december 04. 10:23

Az ideológiai háborúk mestere, Donald Trump elnök ebbe a harcba is beszállt.

2017. december 04. 10:23
Balla Eszter
Heti Válasz

„Happy Holidays vagy Merry Christmas? E két jókívánság mögé sorakozik fel Amerika, és vívja a maga ideológiai harcát. Aki az ateistáknak akar gesztust tenni, az a politikailag korrekt Happy Holidays!-szel (Boldog Ünnepeket!) köszön. Akinek a karácsony még mindig vallásos és hagyománytisztelő ünnep, az Merry Christmas!-t (Boldog Karácsonyt!) kíván.

Az ideológiai háborúk mestere, Donald Trump elnök ebbe a harcba is beszállt. Már a kampányban is azt ígérte, hogy ha ő lesz az elnök, akkor visszatér a karácsony a Fehér Házba. Persze, mint a legtöbb Trump-megjegyzésben, ebben is van túlzás. Merthogy nem volt teljesen száműzve a karácsony: Barack Obamát ugyan lehet azzal vádolni, hogy hanyagolta a vallási tartalmat, sőt egyházellenes rendeleteket is hozott, de Ronald Reagan és a két Bush elnök hívő keresztények voltak, akik megadták a karácsony rangját.

Donald Trump soha sem volt híres vallásosságáról, templomot ritkán látott, életét nem a kereszténység szelleme irányította. De ez mellékes szempont azoknak a hívő embereknek, akiket korábban a liberálisok kigúnyoltak, lenéztek, maradinak neveztek. Számukra Trump a hit védelmezője, aki nem fél attól, hogy szembeszálljon a szekulárisokkal, a liberális megmondóemberekkel. Trump tábora az új korszak minden jelének örül. Amikor a Fehér Ház karácsonyi dekorációjában megjelent a betlehemi jászol, egekig magasztalták a szervezőt, a First Lady-t, Melania Trumpot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2017. december 04. 12:03
A karacsony egyenlo a betlehemi jaszollal. Evvan. Keruljenek mar vissza a helyukre a dolgok!
zakar zoltán béla
2017. december 04. 11:27
8 éve már mikor az egyik iskolában az egyik pályázat ("tanulmány")címe ez volt: Adventi projekt(most ott van a honlapjukon)... Jézus elnézően mosolyog...
Ki/Kapcs
2017. december 04. 11:15
Nem kell hívő kereszténynek lenni ahhoz, hogy ne legyen sértő a Boldog Karácsonyt! üzenet.
tom hagen
2017. december 04. 10:59
"Merthogy nem volt teljesen száműzve a karácsony: Barack Obamát ugyan lehet azzal vádolni, hogy hanyagolta a vallási tartalmat, sőt egyházellenes rendeleteket is hozott...." Ezt így le mered írni, de még így sem érted. Micsoda aljas gondolatokat fogalmaztál meg. Nagy szemét egy cikk ez. Oda is való, a kukába. Politikailag korrekt Boldog Ünnepeket! B+!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!