Vona és Allah. Elővehetjük végre a józan eszünket?

2018. január 26. 15:32

Ott helyben ez elég jól működött, tömeges üdvrivalgás lett a végeredmény. Vona nyilván meg is veregette a tolmács vállát akkor. Most meg nyilván nem veregeti meg még egyszer.

2018. január 26. 15:32
Stumpf András
Heti Válasz

„Ha ugyanis csak az alapján megnézzük, mi történt, gyorsan rájöhetünk: teljesen mindegy, hogy mit mutat a Google fordító (egyébként ha török nyelvre beállítjuk és Allahot írunk be, Istent dob ki magyarul, ha pedig magyarra állítva beírjuk Istent, a Tanrı szót adja ki), vagy hogy a maláj keresztények is Allahnak mondják Jézus Istenét.

Tök mindegy.

Nézzük a helyzetet magát! Vona török fiataloknak beszél, aztán törökül mond néhány mondatot. Ezeket papírból olvassa. Nem nehéz rájönni, hogy miért: Vona Gábor ugyanis nem tud törökül. 

Minthogy Vona Gábor nem tud törökül, a szöveget, amelyet felolvas, nem ő vetette papírra. Még csak tollba sem mondhatta törökül. Csak magyarul. Aztán azt leírta valaki papírra. Törökül. Az ilyen embereket úgy nevezzük: tolmács.

Szóval ha a helyzetet magát nézzük, akkor ő volt az, aki Istent Allahnak fordította és nem Tanrı-nak.

A botrány tehát a legvalószínűbb forgatókönyv szerint ennyi: Vona tolmácsa úgy körmölte le a néhány sort, hogy a teológiai szempontokat háttérbe szorította, a politikaiak mögé. 

Ott helyben ez elég jól is működött, minden politikus vágya, a tömeges üdvrivalgás lett a végeredmény. 

Vona nyilván meg is veregette a tolmács vállát akkor. Most meg nyilván nem veregeti meg még egyszer.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ada17
2018. január 27. 14:52
Honnan veszi ez a fasz hogy igy történt? Ő is megszünt mint újságíró, propagandista lett. A jobbiké. Sajnálom.
Biivisz
2018. január 27. 12:53
Nemá Stumpf! Most komolyan!? Tényleg, már itt tartasz, hogy allahot magyarázod? Azt a sötét Bánó Andrást mentegették így - szómagyarázkodással (muszter, maszter, mester, stb.) - az elvtársai, mikor lebukott az Árpi bácsi kifütyüléséről szóló videó meghamisításával. Itt tartasz?
Anonymtalan
2018. január 27. 12:03
Basszus ezt ne! Nem kell veszett ügyön lovagolni, kedves Stumpf András! Bárki aki a józan eszét használja, tudja, hogy Vona egy jellemtelen, elvtelen, helyezkedő, tehetségtelen pojáca, aki még helyezkedni sem tud jól. Pont ugyan úgy átverte Törökországban a Szürke Farkasokat, mint Magyarországon a Jobbik régi szavazóit vagy a Spinózában a liberális mű-zsidókat. Ennyi. Gyurcsány meg egy tehetséges, Vona pedig egy tehetségtelen pszichopata.
catalina9
2018. január 27. 07:11
Stumpf elvtárs mosogatja Vona szaros gatyáját....ez nem nyelvtani ügy volt, Allah kiejtve is Allah. El tudja képzelni, hogy mondjuk egy török Szürke Farkas vezető idejön Magyarországra és az Isten szót használja egy vonaszerű szövegben? Nem valószínű, de ha igen, akkor biztos nagy tapsot kap a magyaroktól. Vona szándékosan használta az Allah szót, ezért lelkesedtek érte... Stumpf elvtárs a maga sunyi módján most megpróbálja az egész ügyet a tolmács nyakába varrni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!