Donald Trump abban bukhat, amiben a legjobb

2018. március 27. 09:11

A botrányok közepette is emelkedett Trump népszerűsége.

2018. március 27. 09:11
Balla Eszter
Heti Válasz

„Akad, aki emlékezik még a Clinton-évekre, a fehér házi gyakornokra, Monica Lewinskyre? Ez a kapcsolat uralta a sajtót annak idején, Clintont a Kongresszus beperelte, kis híján eltávolították a Fehér Házból.

Trump most hasonló cipőben jár? Igenis, meg nem is. Ahogy elemzők mondják, Trump nem Assisi Szent Ferenc. A választók pontosan tudták, kire szavaznak. Nem érdekelte őket Trump magánélete. Végezze el a munkáját, teremtsen állásokat, javítsa a gazdaságot, a többi nem érdekes. Ezt az álláspontot igazolja, hogy a botrányok közepette is emelkedett Trump népszerűsége, jelenleg 42 százalékon áll. Hívei pedig egyébként is meg vannak arról győződve, hogy hősük ismét a kamuhírek és a háttérhatalmak összeesküvésének áldozata.

Amerikában korábban elvárták, hogy az ország elnöke példát mutasson, egyfajta morális vezető is legyen. Elképzelhetetlen lett volna Mitterand francia elnök esete, akinek szeretője és házasságon kívül született gyermeke köztudott volt Franciaországban. Egy botrányos életű Berlusconit sem választottak volna meg az Egyesült Államokban, mert – legalábbis a felszínen – boldog családot, szerető házaspárt, tisztességes embert akartak látni az amerikaiak a Fehér Házban.

Ez az elv Trumppal végérvényesen megváltozott: három feleség, sok szerető, hazugság, lefizetés, durvaság, közönségesség.

A képmutatás azonban nyilvánvaló mind a bal-, mind a jobboldalon. Azok az evangéliumi keresztények, családi értékeket hirdető konzervatívok, akit Bill Clintont annak idején el akarták távolítani erkölcstelen élete miatt, most mélyen hallgatnak. Azok a liberálisok pedig, akik magánügynek tekintették Bill Clinton nőügyeit, most a leghangosabban ítélik el Donald Trumpot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. március 27. 11:50
Mi ez a SEMMI, G.Lali böffenése...?!
szemlelo
2018. március 27. 11:34
Egy szavahihető prosti a koronatanú.
zakar zoltán béla
2018. március 27. 10:52
"HV"-passz!
pildar
2018. március 27. 09:45
Trump 18 hónapja a média teljes ellenszelében vezeti az országot, de mégsem tudták összezúzni. Lehet, hogy bárdolatlan, lehet, hogy nem politikus alkat de leszorította a munkanélküliséget és megvédi az amerikai gazdaságot, és az eddigi tétlenség helyett aktív és aggresszív gazdaságpolitikát gyakorol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!