Most már biztos, Budapest megőrült

2018. április 30. 17:59

Kipróbáltuk, nem jött be, s ildomos volna elgondolkodni a miérteken.

2018. április 30. 17:59
Varga ‘Nefelejcs’ Gergő
Mérce

„Elkezdhetnénk beszélgetni arról, hogy hogy mit is akarunk ebben az országban csinálni, és elkezdhetnénk szerveződni azért, hogy lezáruljon a kulturális alapon megosztott táborok és szimbólumok uralta korszak, és végre arra fókuszáljunk, hogy hogy is élünk, és hogy miről szeretnénk, hogy szóljon a politika.

Ehelyett liberális aktivisták vezetik a No pasaran! molinó mögött vonuló jobbikosokat az oktogoni goabuliba — abszurd rendszernek abszurd ellenzék. A tüntetés belesimul a tavaszi zsongásba, a turistáknak szelfi-alapanyag, legény- és leánybúcsuk fonódnak a szövetébe gond nélkül, a boltosok agyfaszt kapnak, majd ha lement az össznépi búsulás, akkor a szkinhed lever egyet a sétáló anarchistáknak.

 

Jegyezzük meg, hogy a NER-rel szembeni indulat és gyűlölet nem szimbolikus. Emberéletek százezrei száradnak e rendszer lelkén, nem az absztrakt lopások, hanem a szisztematikus rohasztás és az intézményesített gonoszság miatt, az egészségügytől kezdve az oktatáson át a lakhatásig, minden területen, ahol az államnak a dolga az volna, hogy az állampolgárt védje, ehelyett azonban csak hasznot hajt belőle a kormányközeli csókos-tőkés réteg.

Ez az indulat, ha nem lenne foglyul ejtve az elnyomás fifikás függési viszonyaiban, törne-zúzna-aprítana, gyújtogatna és akasztana, mert akinek elvették az életét, az nem lesz rest elvenni másét bosszúból: s bár közös érdekünk, hogy ez az indulat csillapítva legyen, olyan módon, hogy egy konstruktív építkezésbe lehessen becsatornázni, most megint az lesz, hogy valakik ráülnek a puskaporoshordóra, dorgálják a népet jogos haragjáért, jómodorra intenek, és remélik, hogy ha egyszer felrobban, őket majd nem röpíti a levegőbe.

Április nyolcadikán valami véget ért. A korszak, amelyben a legkisebb rossz jobb, mint az aktuális főgonosz, s ezért kívánatos igazodni a jólértesült (liberális) közvéleményhez (melynek hangadóinak zöme félművelt holdkóros, csak valami rejtélyes oknál fogva kaptak egy megafont) lezárult. Kipróbáltuk, nem jött be, s ildomos volna elgondolkodni a miérteken, hátrébb lépni egyet-kettőt, hagyni, hogy kibontakozzon valami új. Az lenne az igazán történelmi tett.

S ez az, amit épp elszalasztunk. Tort ül a téboly.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2018. május 02. 10:39
"Emberéletek százezrei száradnak e rendszer lelkén" Ott kezdődhetne valami a baloldalon, ha azt az érzelmi beágyazódást sikerülne levetni, amitől ilyen eszement baromságokat ír valaki. Ugyanis ha a gyűlölködéstől ilyen szinten nem látja a valóságot, hogyan várja el hogy sikeres lesz a politikában és szavaz rá bárki? Emberéletek százazrei? Egy tízmilliós országban? Ennyit a baloldal tudott felmutatni több mnt ötven éve, amikor még a mostani ellenzék apja-nagyapja szedte össze a polgárokat ideológiai alapon, majd küldte munkatáborba vagy akasztófára. Emberéletke százezrei...valakinek agyára ment a rettegés.
GV0917
2018. május 01. 15:30
Virágéknál ég a VILÁG ! Sütik már a rántott pitát, Zime-zum-zime zum, Rece- fice- bumm Bumm-bumm-bum! Gyurcsány Feri oda kapott Pita-farát ropogtatott Zime zum-zime zum Rece-fice-bumm Bumm-bumm-bum Vona Gabi késő futott Neki csak a szaga jutott Zime-zum, zime zum Rece-fice- bumm Bumm-bumm-bum! Megen ' büdös vagy, ugyi Komám?
kaltran
2018. május 01. 12:02
Most már biztos, hogy a SZERZŐ megőrült. Tán ha apróra kifejtené, mit jelent ez a komplett baromság: "szisztematikus rohasztás és az intézményesített gonoszság".... Az oktatásegészségügylakhatásNER problémakötegről is jó lenne, ha apróra hallanánk valami értelmeset valakitől, bárkitől, légyszi, mert egyébként azt kell gondoljam, a teljes kormánykritikus réteg - megőrült.
orion
2018. május 01. 11:39
Ezkiez? Olyan gulyásmanci-féle? A Sándor-palota említéséből vélem ezt sejteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!