Nacionalizmus – avagy a rágalmazás módszertana

2018. május 07. 15:43

A marxista tanok újratermelik magukat és újratermelik követőiket is és amíg ez így van örökös lesz a kultúrkampf.

2018. május 07. 15:43
Maczkó Ú. Róbert
Mozgástér

„A szokásos baloldali történelemhamisítás keretében ma úgy tanítják, hogy a nacionalizmus a háborúk oka, mert az uszította egymásra a népeket és éppen ezért kártékony és veszélyes. Az, hogy a nacionalizmus, mint fogalom, megjelenése előtt is – a történelem kezdetétől – a népek nagy szorgalommal háborúztak, cseppet sem zavarja őket. Amúgy az, hogy a nacionalizmus okozza a háborúkat az már egy revideált álláspont, régebben úgy tanították, hogy az »imperializmus« vezet szükségképpen a háborúhoz. De, mivel ezt Lenin eszelte ki és ő – ellentétben Marxszal, aki valamiért továbbra is nagy gondolkodóként van elkönyvelve – mostanában nem comme il faut, ma már nem ezt mondják. Bár mindkét magyarázat ostobaság. Így lett a nacionalizmusból szitokszó.

Egy roppant gyakran és jól felismerhető mintázat látszik ebben. Van ugye a létező szocializmus amely – mára már libsi történészek által is kénytelen-kelletlen elismert módon – elhazudta a történelmet és ami ennél is súlyosabb, ezeket a hazugságokat legalább két-három generációnak tanította is. Itt van tehát egy ország, melynek nagy része annyit tud a történelemről, amennyit az iskolában tanítottak. Soha többé a későbbi életében nem olvas róla, mert nem érdekli (ez sem), ezért aztán élete végéig az marad a fejében amit egyszer belevertek a kettesért. Mert ne legyenek kétségeink: ma szinte ugyanazokat a tendenciózus ferdítéseket tanítják a feudalizmusról, forradalmakról egyebekről, hiszen akik tanítják azok emezektől tanultak az egyetemeken. Még az ellen a kevés korrekció ellen, melyet a rendszerváltozás óta a tankönyveken elvégeztek, az ellen is kézzel-lábbal tiltakozik a történelemtanárok szélsőbaloldali egyesülete. Ami eléggé nagy szégyen, de az még nagyobb, hogy ezen szervezet tagjai még tanítanak is.

A szocializmus elmúlt évei pontosan elegendőek voltak arra, hogy egy csomó fogalmat méreggel itassanak át, hogy azután bunkóként forgatva lesújtsanak vele a progresszió ellenségeire. Olyan szavakat választottak, melyeknek nincs konkrét, meghatározható tartalma. Ezek ellen nem lehet védekezni, hiszen ha nem tudom valamiről, hogy mit is jelent, nem állíthatom tiszta logikával, hogy az nem alkalmazható rám. De ez lényegtelen is. Egész generációk fejében vált és válik a »nacionalista« és sok más jelző a gonoszság szinonimájává. Így a marxista tanok újratermelik magukat és újratermelik követőiket is és amíg ez így van örökös lesz a kultúrkampf.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2018. május 08. 19:57
Jó lenne a fogalmakat következetesen használni. A nacionalizmus nem keverendő össze a sovinizmussal. anno középiskolás koromban még úgy emlegettük, hogy az internacionalizmus olyan, hogy "közös s...be közös lóf...", a nacionalizmus a "magyar s...be magyar lóf..." és a sovinizmus "minden s...be magyar lóf..." A nacionalizmus olyan, hogy "egy nemzetnél se vagyunk alávalóbbak", a sovinizmus pedig a "mi vagyunk a legkülönbek a világon".
polnemkor
2018. május 08. 14:46
Még az ellen a kevés korrekció ellen, melyet a rendszerváltozás óta a tankönyveken elvégeztek, az ellen is kézzel-lábbal tiltakozik a történelemtanárok szélsőbaloldali egyesülete. Ami eléggé nagy szégyen, de az még nagyobb, hogy ezen szervezet tagjai még tanítanak is Igen! Élükön Miklósi Gáborral: https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6rt%C3%A9nelemtan%C3%A1rok_Egylete
Zokni
2018. május 07. 21:40
K. Szerző! Ez az első mondat:„A szokásos baloldali történelemhamisítás keretében ma úgy tanítják, hogy a nacionalizmus a háborúk oka, mert az uszította egymásra a népeket és éppen ezért kártékony és veszélyes..." És miután ez hazugság (jó esetben tévedés, de ki vagyok én, hogy eldöntsem...), ezért nem is olvasom tovább.
krotak
2018. május 07. 21:28
Nézem az akármelyik TV vitaműsorát. Kellenek az okos emberek. Magamtól nem jutott volna ilyesmi az eszembe, hogy nem maradhat következmények nélkül, hogy a kormány beavatkozott a választásba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!