Penészvilág foglyai vagyunk

2018. július 17. 19:41

Akárhogy és akárhová menekülnénk, a Fidesz rendszerének dohszagú levegője mindenhol utánunk nyúl, áporodott spórái a szívből jövő kacajokat kínos köhögéssé korcsosítják, és a legfinomabb ételt vagy italt is megkeserítik.

2018. július 17. 19:41
Tari Tamás
Alfahír

„Nyár van, végre szikrázó napsütésben telnek a napok, az ember valahogy mégis olyan nehezen tud örülni ennek. Április 8-a, és úgy általában az elmúlt 8 esztendő hosszú árnyéka a gondtalannak szánt séták, biciklizések vagy kikapcsolódással töltött éjszakák mindegyikét beborítja kissé. Akárhogy és akárhová menekülnénk, a Fidesz rendszerének dohszagú levegője mindenhol utánunk nyúl, áporodott spórái a szívből jövő kacajokat kínos köhögéssé korcsosítják, és a legfinomabb ételt vagy italt is megkeserítik. Az emberek többsége pedig már elhiszi, hogy ez a természetes, sokan maguk is sűrű felhőkben eregetik a fertőző miazmát, a társadalom jelentős hányada pedig már arra néz gyanakvóan, akin nem látni a rothadás jeleit.

A mostani körülmények között a máskor jóleső hőség inkább nyomaszt, ahogy a többi magyar igen nagy hányadát is. Budapesten már ránézésre, messziről meg lehet mondani, ki a turista és ki nem, ehhez pedig még a faék egyszerűségű üzenetet hordozó, a divatból végre talán kikopott pólók sem szükségesek: előbbiek mosolyognak, jó ízűen beszélgetnek és gondtalanul lófrálnak, míg mi hamuszínű pofával, a flasztert bámulva vagy a telefonunkba fejest ugorva rójuk a köztereket, idegesen rohanunk, ha pedig valaki hozzánk szól, ne adj Isten hozzánk ér, robbanunk. Elementáris, a csillagok közti űrnél is sötétebb dühvel.

És nem értjük, mitől vagyunk idegesek, csak azt tudjuk, hogy ha még egy szót szól az a mosdatlan szájú proletár, ha még egyszer nekem ütődik annak a nyomorult köcsögnek a könyöke a buszon, ha az a telefonáló hülye picsa most sem indul meg a zöld lámpánál és ha az az indokolatlanul közvetlen nyugger nem tünteti el azonnal a kasszaszalagról a sok szarját, akkor ütünk. Most már tényleg. Mert az ilyenek megérdemlik. Mert az ilyenekkel így kéne bánni, mind egy szálig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. július 18. 09:01
"ehhez pedig még a faék egyszerűségű üzenetet hordozó, a divatból végre talán kikopott pólók sem szükségesek:" Igen, mindenkinek feldobja a napját ha meglátja a szuperliberális BUDA FCKN PEST feliratú pólót. Valóban faék és nagyon jó. Máshol is gyalázzák a saját városukat amúgy?
Vakfolt
2018. július 18. 08:48
"Akárhogy és akárhová menekülnénk, a Fidesz rendszerének dohszagú levegője mindenhol utánunk nyúl, áporodott spórái a szívből jövő kacajokat kínos köhögéssé korcsosítják, és a legfinomabb ételt vagy italt is megkeserítik." Pedig milyen jó volt azelőtt gyurcsány világának nevetőgáza! Kár, hogy nem szívhattuk tovább, már mind beledöglöttünk volna..
Glück28
2018. július 18. 07:14
Ezt valóban egy fiatalember írta? Nekem inkább tűnik egy depressziós tinilány irásának, akit most hagyott el a pasija. Szedd már össze magad te Tamás, nyisd ki az agyad ablakát, hogy a fejedből kiszálljon a dohszag. Ha valaki, akkor én igazán utáltam a Gyurcsány kormányt, de mégsem voltam deposit, meg nem volt körülöttem penészszag, maximum néha egy kis könnygáz. Komoly gondok lehetnek nálad, keress egy pszichológust, mielőtt késő lesz.
Peter8811
2018. július 18. 05:31
Ne keverjétek már össze a penészszagot Heller Ági néni és Bolgár Gyuri bácsi történelmi lepedő virtuóz a csodák csodája szagával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!