Hitetlen hiteltelenek

2018. szeptember 17. 17:42

Az Európai Unió építménye úgy recseg-ropog, hogy éppen az építtető mesterek szedegetik ki az ácsszegeket a statikailag gyengülő gerendákból.

2018. szeptember 17. 17:42
Ábrahám Zoltán
Krónika

„Recseg-ropog az Európai Unió építménye Statisztikák készültek az Európai Unió vezetőinek a családi helyzetéről, arról, hogy amennyiben gyermekvállalási kedvükön és áldozatvállalásukon múlna, az öreg kontinens népesedési szempontból nagyon hamar kimúlna, azaz csakis idetelepedők, migránsok lennének képesek fenntartani, élettel betölteni.

Sajnos a vezetők siralmas példamutatásán túl az átlagos termékenységi mutatók messze állnak még attól, hogy a jövőben is belakhassuk a vén Európát. Nos erről, no meg számos egyéb, hasonlóképpen rendkívül fontos kérdésről kellene vitázni, lehetőleg összevonva a sorokat. Ehelyett az Európai Unió építménye úgy recseg-ropog, hogy éppen az építtető mesterek szedegetik ki az ácsszegeket a statikailag gyengülő gerendákból. Miközben egyre többen érzik, hogy az épület egyre inkább olyan tákolmánnyá válik, amelyben korántsem olyan biztonságos és boldogságos az élet, mint egykoron. Ezért senkit sem terhel semmi felelősség?

Bármilyen furcsán hangzik: egy nap, vagy akár egyetlen óra erejéig szeretnék Isten lenni! Fűt a kíváncsiság, hogy átvilágítsam európai vezetőinket, a hangadó politikusokat, kiváltképpen az Európai Bizottság és Parlament vérpadjára láncolt Magyarországot (bocsánat: csak annak miniszterelnökét) heves igyekezettel elítélő álszónokokat, árulókat. Röntgenfelvételeket készítenék az értékeikről, mindennapjaikról, boldogulásukról és boldogságukról, és azokat összevetném a választóik, leginkább a – határon inneni és túli – magyar választók életmód- és boldogságfelvételével. Bár mi is egyre inkább felzárkózunk a nyugati vívmányokhoz, értékekhez és értéktelenségekhez, bizonyos vezető rétegeinknél, adott csoportoknál, közösségeknél és egyéneknél bizonyára más forrását lelhetnénk meg a valódi boldogságérzetnek.

A bírálatra egyedül hivatott Fennvaló helyett alázatos emberi mivoltomban üzenem a magukat félisteneknek képzelőknek: hiteltelenségük szeretetet és megváltást nem ismerő hitetlenségükből – is – fakad. Miközben többségük lényegtelennek tartja a bibliai üzeneteket, a kereszthordozó Megváltó által közvetített isteni szavakkal biztatom a megvádoltakat, önmagunkat: »Boldogok, akik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa. Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.« (Máté 5,10–11)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szorgos Lajhár
2018. szeptember 17. 18:40
Az európai szarunió összeomlását csupán több, köztük legalább egy nagy ország kilépése idézhetné elő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!