A baloldal megőrült

2018. szeptember 28. 16:34

De amikor az Egyesült Államok kongresszusának tagjai, a Demokrata Párt fontos tisztségviselői hibbantak meg és váltak agresszív őrültekké, az már kevésbé vicces.

2018. szeptember 28. 16:34
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Magyar Idők

„Nem, most nem az itthoniakról lesz szó, bár ezzel a főcímmel róluk is lehetne. Amerikában azonban súlyosabb a helyzet. Szilvay Gergely a Mandineren kiválóan megírta (Így akarja kinyírni Trump bírójelöltjét az amerikai baloldal, szeptember 26.), a procedurális, jogi-történeti hátterét annak az elképesztő bohózatnak vagy inkább tragikomédiának, ami jelenleg Amerikában zajlik, és aminek méltatlanul kevés figyelmet tulajdonítunk itthon. (...)

Ez persze ugyanaz a baloldal, amelyik Trump elnökségét a holokauszthoz hasonlítja, amelyik tör-zúz az utcákon, mert nem hajlandó elfogadni a választási eredményt, amelynek aktivistái jobboldali politikusokat támadnak le és zaklatnak, amikor a családjukkal vacsorázni mennek egy étterembe. Totális aránytévesztés, totális elmebaj. De ez nem a Demszky Gábor-féle szellemi leépülés, amit lehet sajnálni, lehet benne némi komikumot felfedezni, és amúgy teljesen ártalmatlan. Ez az elmeháborodottság a jakobinusok- és bolsevikok-féle őrület. Amikor semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, amikor a hatalom megszerzésének akarata (illetve az elvesztésétől való félelem) teljesen felülírja az elemi tisztességet, az írott és íratlan szabályokat, a kialakult rendet és szokásokat, a józan észt. És ki tudja, mi mindenre lesznek még képesek.

Amikor itthon akár Kemény Zsófi, akár Gyurcsány Ferenc beszél fizikai, fegyveres ellenállásról, joggal nem foglalkozunk ezzel, a Keménymagban elsütött néhány poénon túlmenően. De amikor az Egyesült Államok kongresszusának tagjai, a Demokrata Párt fontos tisztségviselői hibbantak meg és váltak agresszív őrültekké, az már kevésbé vicces.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. szeptember 29. 13:15
"A baloldal megőrült" Ebben is hasonlít a fideszesekre.
Senye Péter
2018. szeptember 29. 07:30
Amerika vezető rétege kezd nagyon ideges lenni attól a sejtéstől, hogy a XXI. nem Amerika százada lesz.
tevevanegypupu
2018. szeptember 28. 20:10
Obama Clintonnéval karöltve annyit ártott Amerikának, mint szinte senki előttük..Mesterségesen idéztek elő katasztrófákat, ha Clintonné győzött volna, az tönkretette volna Európát is..Könyörtelen, buta, hatalomvágyó, orditozó "demokrata"
zakar zoltán béla
2018. szeptember 28. 19:33
Lát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!