Az idős hajléktalanok látványa borít ki leginkább

2018. október 04. 13:53

A politikát egy jó ideig most megette a fene. Interjú.

2018. október 04. 13:53
Röhrig Géza
Szombat

„Homeless a világ számos minden nagyvárosában van, még Genfben is. Mi a megoldás erre a problémára?

A hajléktalanság következmény. A jelenség eredőit kéne orvosolni. A kreatív lakásprogramok, a piacképes szakmák hiányát. Az alkoholizmust. A gyermekotthonokban szerzett intézményfüggést, és általában minden szocializációt, mely olyan súlyos ismeret- és készséghiányokkal röppenti ki a felnőttkorba a serdülőt, hogy az önálló életvitelre még egyáltalán nem alkalmas. Az igazolhatóan nincsteleneknek széles körben hozzáférhető, ingyenes jogsegélyszolgálat hiányát közüzemi díjtartozások, illetve válóperek esetén. A többségi társadalom érzékenyítését segítő, valamint a romák fölemelkedését célzó projektek drasztikus leépítését. Vagy a családvédelem hiányzó elemeit. Ezzel kapcsolatban volna is rögtön egy ötletem. Megoszthatom itt? Hátha ezt az interjút olvasva fölfigyel rá valaki a parlamentben. Sose lehet tudni.

Persze, mondd.

Fontos lenne szerintem egy olyan törvény megalkotása, mely azt mondja ki, hogy az a szülő, aki önszántából és rendszeresen nem jelenik meg a gyermeke láthatásán, fizessen tizenöt százalékkal magasabb gyerektartást. Fair?

Megfontolandó. Akkor ezt most ezennel vitára bocsájtjuk, remélve, hogy fölvetésed eljut a megfelelő fórumokhoz.

Köszi.

Én még emlékszem, fiatalon jobban érdekelt a politika.

Rég volt. S különben is, Magyarország ebből a szempontból kifújt. Egyetlen vállalható párttal sem rendelkezik. A politikát egy jó ideig most megette a fene, dehát az élet ezerszer fontosabb és szebb annál, mintsem hogy állandóan ezen keseregjünk. Nekünk magunknak kell végül kézbe vennünk ezt is, a felsőbbség tesz az elesettekre, hisz beárazta s tudja jól, ők nem szavaznak. Döbbenetesen agresszív hozzáállásokba lehet belefutni hajléktalanügyben, ám én úgy tapasztalom, a többség, pártállástól függetlenül, szolidáris velük. Rengetegen élnek ugyanis közöttünk, akiknek nincs egy fillér félretett pénzük sem, akiket mindig csak a következő fizó választ el az utcára kerüléstől. A bátyám és a felesége is egy bérleményből indulnak el a gyárba minden reggel, a nővérem pedig most, hatvan évesen ment ki egy szó némettudás nélkül dolgozni Ausztriába, mert bár tizennyolc éves kora óta folyamatos a munkaviszonya, annyit sosem tudott összerakni, hogy akár egy garzont is vehessen. Őrájuk számíthat a leginkább a hajléktalan, a veszélyeztetettekre. Többnyire ők azok, akik levisznek nekik egy befőttesüveg bablevest.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. október 06. 14:30
Majd a zsidó kommunizmusban nem lesznek hajléktalanok - esetleg.
Csomorkany
2018. október 05. 08:26
A próféták kényelmetlen emberek. Kaptunk egyet.
pensioner
2018. október 04. 21:47
A kilakoltatottak többsége a kapzsi banki ármánynak (is ) áldozata, itt egy másik cikkben emlités történik egy iyen esetről, nem lehet véletlen a vicc : Mojse kérdezi apjától : Apa a pénz tényleg nem boldogít? - Az nem fiam, na de a kamatos kamat....
zakar zoltán béla
2018. október 04. 19:32
Engem a te szarságod soha, mert leszarom a Béke- és Irotalmi Nobel-díjat, valamint az összes filmdíjat Los Kan -gelestől, a berlini medvéig, a kani rivi Éráig, sőt KARL Love-i Variánsig. Undorodom a puccos sznob középtől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!