Orbán akkor profitál, ha nem a közös jövőnkről beszélünk

2019. március 06. 13:11

Arról, hogy EP-képviselő leszek-e, nem a férjem vagy más dönt.

2019. március 06. 13:11
Dobrev Klára
Dobrev Klára
hvg.hu

„Ezután azt is megkapom, hogy látványosan hátat fordítottam az ellenzéki együttműködésnek azzal, hogy bemutattam a programomat. Talán nem csak nekem tűnt fel, de ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz: a Momentum is tartott programbemutatót és az MSZP is, talán mások is. Az ellenzéki pártok dolgoznak, ezért juttatták a képviselőiket a parlamentbe a választóik. Dolgozunk és dolgozni is fogunk, miközben természetesen részt veszünk a közös ellenzéki akciókban is. Az együttműködés nem azt jelenti, hogy feladjuk önmagunkat, ilyet senki nem kér és senki nem is tesz.

Utolsóként Gergely Márton azt tünteti fel ellentmondásnak, hogy azok után, hogy Gyurcsány Ferenc “Merjünk Hazafiak Lenni!” című dolgozatában leírja, miként tartja fent hatalmát az Orbán-rendszer választási csalásokkal, én miért indulok el »egy olyan választáson, amelynek a kereteit épp úgy a NER biztosítja, mint a tavalyinak«. Még szerencse az Európai Parlamenti választások szabályait az Európai Parlament határozza meg, nem a NER.

Fenti félinformációk, tévedések és kormánysajtóból átvett sugalmazások helyett a diskurzus szólhatott volna akár arról is, hogy mit képviselek és miért. Hogy szerintem miért az Európai Egyesült Államoké a jövő és miért van szükség európai családi pótlékra, európai minimálbérre és minimálnyugdíjra, valamint európai multiadóra. Mert abban biztosak lehetünk, hogy a Fidesz uralta sajtóban nem fog róla szó esni. És ha mi nem a közös jövőnkről, európaiságunkról, a Magyarország előtt álló válaszútról beszélünk, abból valóban »egyedül Orbánék profitálnak«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. március 07. 12:49
Ha én lennék a Dobrev Klára párt prominense, kerülnék mindent ami Orbánnal kapcsolatos. Nem kritizálnék, hanem felvázolnék egy jövőképet. Nem fenyegetnék, nem hisztiznék, munkára buzdítanék.
luji
2019. március 07. 10:53
Milyen programot mutattál be te elmebeteg?
Vakfolt
2019. március 07. 09:42
Kiállni és elbúgni, hogy a gyerekeiddel csak skype-on tudsz már beszélni, mert itt annyira.. Hát ehhez kell egy gyomor azért. Mondjuk neki megvan, hiszen magára engedi terépcsecsőkígyót..
makapaka2
2019. március 07. 09:32
Szebb jövőt nem lehet elképzelni egy Apró és Dobrev ivadékkal, aki ráadásul Gyurcsányné is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!