Fake news újratöltve: Orbán és a venezuelai válság

2019. március 06. 10:43

Lemigránsozták a polgárháborús helyzet elől menekülő embereket, a kormányt pedig a hiteltelenséggel vádolták meg.

2019. március 06. 10:43
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Mozgástér

„A napokban egy új színfolttal gazdagodott a venezuelai topikjuk. Az Index »kioknyomozta«, hogy Magyarország a válság során magyar felmenőkkel rendelkező venezuelaiakat fogadott be. Az ellenzék pártjai természetesen úgy rávetődtek erre, mint egykor Kovács László a 23 millió románra. 

Hozták is a formájukat: lemigránsozták a polgárháborús helyzet elől menekülő embereket, a kormányt pedig a hiteltelenséggel vádolták meg. Olyan nüanszok nem jutottak el a tudatukig, hogy a venezuelai magyarok nem a zöldhatáron masíroztak át hosszú sorokban, nem foglaltak el pályaudvarokat és szállták meg az autópályáinkat, hanem érvényes okmányokkal meghívásra érkeztek, nem törték ránk az ajtót. Sőt, a ballibek figyelmét az is elkerülte, hogy sokan közülük jogilag is magyar állampolgárok.   

De az ellenzékiek és a szövetséges fake news gyárak arról is elfeledkeztek, hogy ezek az emberek az »illiberális« Maduro – akinek elitélésében Orbán állítólag habozott – miatt, a katonaság fizikai fenyegetésétől, egy összeomló állam végnapjai elől menekültek el.

Ennyit a balliberális fake news gyárak és az ellenzék ocsmány hangulatkeltéséről. A magyar kormány egy percig sem hezitált, már hónapok óta segít: kiáll a távolba szakadt magyarok és leszármazottaik mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2019. március 06. 12:23
Ennyi ostobát!
u.cserkész
2019. március 06. 11:36
Felháborító, hogy a kormány magyar származású, okmányokkal rendelkező, hivatalos eljárásban fogad be embereket. Miközben okmányokkal nem rendelkező, bemondás alapján érkező, ismeretlen hátterű afrikaiakat meg, lerángat a tehervonatokról és kiutasít. Hol itt az igazság?:-)
Mich
2019. március 06. 11:34
Index, Népszava, 444 stb = fake news
puszika
2019. március 06. 11:23
Honjaim! Ismét bebizonyosodott,hogy az ellenzék HAZA ÉS NEMZETÁRULÓ!!!!!!!!!! Még egy szög a koporsójukba!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!