Mi jár a fejemben?

2019. május 09. 19:52

Az ökológiai lábnyom jár a fejemben.

2019. május 09. 19:52
Agócs Gergely
Facebook

„Ha már a Facebook minden nap felteszi nekem a kérdést, hogy mi jár a fejemben...

Az ökológiai lábnyom jár a fejemben, hogy vajon melyik emberi tevékenység használ el több ivóvizet: az oly sokat emlegetett egy kilogramm marhahús »előállítása«, vagy a »művelt világnak« az ebben az összefüggésben soha meg nem említett mindennapos tiszta inge, zuhanyzása, hajmosása...”

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gallfec
2019. május 13. 08:27
Nem , nagyon jó a net. Ez az Ágócs-dolog fél éve bánt. Hogy mennyire semmibe vesz embereket, miközben mint tanító szerepel. Mindegy, leírtam, mi a szitu. Így sokkal jobb. Könnyebb a szívemnek. Még azzal együtt is, hogy itt értetlenkedsz. Nem is olvasod el, amit írok. Nem baj. Hátha az Ágócs elolvassa. Tudod, azért írtam ide. És mielőtt még kioktatnál, hogy miért nem mondom a szemébe, hát azért, mert semmi kedvem sincs kommunikálni vele. Mert hólyagokkal nincs közöm, ne is legyen. Asszem jobb, ha abbahagyjuk a semmi ragozását, mi ketten. Kutya se figyel már rá.
Akitlosz
2019. május 11. 23:03
"a békében és demokráciában újraegyesített Európa. " Miért, hát Európa egyesítve van? Miért, hát mikor volt korábban egyesítve?
Akitlosz
2019. május 11. 22:59
Ki ez az agitátor? De nem is a cikk lep meg, hanem az, hogy ez a propagandacikk ennyire tetszik a Mandiner olvasóinak. :-( A víz a Földön ma is ugyanannyi, mint 50 meg 100 évvel ezelőtt. Ami több az az ember. Azért ne fingjanak a marhák, azért ne mosson hajat a pár fehér ember, hogy még pár milliárddal több mindenhol felesleges fekete ember férjen el a bolygón? Talán nem kellene nekik sáska módjára szaporodniuk és akkor jutna mindenkinek elegendő ivóvíz. Ismétlem, semmivel nem lett kevesebb a víz, hanem az emberből lett durván sokkal több, így pedig kevesebb víz jut egy emberre. De erről nem a víz tehet. Nem is a fehér ember. Hanem a népességrobbanás. Azt meg kik is csinálják? Hát ugyan nem a hajat mosó fehér emberek!
Aranyhal
2019. május 11. 11:15
Ez nagyon nem fog tetszeni egyik oldalnak sem, de szerintem amíg a magyarok nem művelnek meg a házaik körül minden kertet, és nem termelnek kaját maguknak, amíg lusták ehhez és nem tudják vállalni, mert hétvégén wellnessezni kell, addig legyen a föld a birtokosoknál. Orbán meg arra figyeljen, hogy ne merjék eladni. (Ki figyelte meg, hogy továbbadásra nincsenek felhatalmazva?) Éhezés is lesz még, mert a monokultúrás, traktoros mezőgazdaság be fog bukni. Az ángyán -féle kis birtokok is ilyenek lettek volna. Ha az emberiség nem tér vissza ahhoz, hogy az emberek zöme termel magának, akkor nem eszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!