A gender-elmélet zsarnoksága

2019. június 17. 12:17

A férfiak azok férfiak, a nők pedig nők mindannak ellenére, hogy néhányan máshogy akarják.

2019. június 17. 12:17
Jim Russel
Crisis Magazine

„Az a megdöbbentő valóság söpör végig az LMBT-barát katolikusok egész eltorzult világán a vatikáni Katolikus Nevelésügyi Kongregáció új dokumentuma előzékenységének ellenére, melynek címe: Férfinak és nőnek teremtette őket. A párbeszéd útjáért a gender-kérdésről a nevelésben.

Mégis mi annyira eget rengető ebben a dokumentumban, hogy olyan sok embert felizgasson? Mindenki vegyen mély levegőt. A férfiak azok férfiak, a nők pedig nők – mindannak ellenére, hogy néhányan máshogy akarják.

A jezsuiták gyakran szokatlan világában nem meglepő, hogy míg egy jezsuita az amerikai katolikusok nevében is üdvözli a dokumentumot, addig egy másik úgy nyilatkozik róla, hogy az nem »végleges válasz« a kérdésre. Az Egyesült Államok katolikus oktatásért felelős püspöki karának elnöke, Michael Barber püspök azt írja, hogy a szöveg »az igazság és az együttérzés fényét biztosítja, amelyre a leginkább szükség van a mai világban«.

De a jezsuita James Martin atya, a Twitter Pride hónapjának »dicsőítése« mellett nagy vihart idézett elő egyik tweetjével, amelyben a dokumentum június tizedikei kiadását emeli ki (bár érdekes módon már 2019. február másodikán publikálva lett) mondván, hogy ez »sajnos a transznemű emberek elleni eszközként is felhasználható lesz, és mentségül fog szolgálni azok számára, akik szerint transzneműek nem léteznek«.

Még egyszer: Martin pánikszerű kísérlete arra, hogy összemossa a rendellenes hajlamokat és magukat az embereket, valójában ködösítés. Sem a homoszexuális hajlamok, sem az olyan érzelmek, amelyek megtagadják nő és férfi azonosságtudatának realitását, nem részei Isten tervének. Így mondván ez nem jelenti azt, hogy az ilyen körülményekkel rendelkező embereknek »nem is kéne létezniük«. Martin hamar reagált a dokumentumra az America magazinban, és gyors volt abban is, hogy a szövegtől távolinak mutassa be egy másik jezsuita – maga Ferenc pápa – álláspontját azzal a kijelentésével, hogy azt »ő nem írta alá«.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. június 17. 18:13
"TÉVEDNI EMBERI DOLOG!"--MONDOTTA MAGÁBA' A SÜNDISZNÓCSKA, ÉS CSALÓDOTTAN LEMÁSZOTT A SÚROLÓKEFÉRŐL. A "FIÚ" SÜNDISZNÓCSKA A "LÁNY" SÚROLÓKEFÉRŐL!!!
nyugalom
2019. június 17. 15:01
Még szerencse, hogy az ösztönök működnek! A kisebbség diktatúráját szeretnék, de csak a hangjuk nagy! Nem istenek ők, hogy megváltoztassák a világot!
OberEnnsinnen
2019. június 17. 14:27
Jelenések 13:10 Aki fogságra való, az fogoly lesz, aki kard általi halálra, az kard által hal meg. Ekkor van igazán szüksége Isten népének az állhatatos kitartásra és hitre.
OberEnnsinnen
2019. június 17. 14:27
Jelenések 13:7 Azt is megengedték neki, hogy Isten népe ellen harcoljon, és legyőzze őket. Hatalmat kapott minden törzs, nép, nyelv és nemzet fölött, Jelenések 13:8 hogy a Föld lakói imádják a Szörnyeteget. Igen, de csak azok, akiknek neve a világ teremtése óta nincsen beírva az Élet Könyvébe. Ez a könyv a Bárányé, akit megöltek. Jelenések 13:9 Akinek van füle, hallja meg:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!