Csalók és szemfényvesztők

2019. július 27. 13:48

Mennyire vehető komolyan az az ellenzék, amely senki által meg nem választott emberek szabályai szerint próbál alternatív választást játszani?

2019. július 27. 13:48
Baranyai Gábor
Magyar Nemzet

„Mennyire vehető komolyan az az ellenzék, amely senki által meg nem választott emberek szabályai szerint próbál alternatív választást játszani? Olyan ez, mint a Gazdálkodj okosan!, ahol játékpénzzel, valós felelősség nélkül lehetünk egy pillanatra lakástulajdonosok. A majd egy éve tartó ellenzéki egyeztetés, taktikázás, egymás hátba szúrása után csak az a kérdés, hogy egy héttel a választás előtt egyáltalán hány szavazó fogja tudni elsőre megmondani, hogy a regnáló polgármesternek, helyi képviselőnek ki az ellenzéki kihívója.

Október második vasárnapján elsősorban a falvak, a városok jelenlegi vezetőinek, képviselőinek teljesítményéről hozunk döntést a szavazófülke magányában. Tarlós István, Karácsony Gergely, Tóth József, Szita Károly, Botka László és még több mint 3100 település polgármestere mérettetik meg. Az is elmondható, hogy a regnáló települési vezetők – pártállástól függetlenül – a várvédőkhöz hasonlóan mindig előnyben vannak az ostromlókkal szemben.

Egy biztos: a hivatalosan augusztus 24-én kezdődő ötvennapos bajvívásban az önkormányzatok nagy többségét vezető kormánypárti, illetve valóban független jelölteknek előnyt és erkölcsi tartást ad, hogy nyílt sisakkal küzdhetnek. Személyük nem elvtelen alkukból fakad, amelyekben Gyurcsány Ferenc például a Momentummal együtt keveri a kártyákat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2019. július 28. 07:58
A Puzsérral dúsított ballib házi bajnokság tényleg nevettető. Igaza van Kocsis Máténak: szórakoztatásunkról az ellenzék gondoskodik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!