Orbán rendszere zsarnokság

2019. július 02. 10:43

Ötször meghívtak már olyan eseményre, ahol ő is ott lett volna, de egyikre sem mentem el. Interjú.

2019. július 02. 10:43
Heller Ágnes
Neokohn

A francia köztársasági elnök nem most áll népszerűsége csúcsán. Ön 11 másik világhírű véleményformáló társaságában épp egy hónapja nála vendégeskedett. Tudott-e valamiben segíteni Emmanuel Macronnak?

Azt tőle kellene megkérdezni… Macron munkásságát és személyiségét a kezdetek óta sokra becsültem. Alapjaiban helyeslem a politikáját. Tudom, hogy nagyon nagy konfliktusai voltak, nem tudom a belpolitikai helyzetét megítélni, viszont európai szempontból meg tudom ítélni őt. Azt hiszem, hogy nagyon jó dolgokat csinál. Európa jövője számára nagyon fontos az ő létezése és aktivitása. Azt a 12 értelmiségit, akit meghívott magához, elsősorban az európai identitásról kérdezte.

Ez a kérdés nyilván elég összetett. Azonban a minap egy rádióinterjújában igen pesszimistán nyilatkozott arról, hogy ön szerint mihez is vezetne az EU felbomlása. Valóban háborút jósol a kontinensnek?

Igen. Gondoljon bele abba, mi történt a közelmúltban Erdélyben a magyar és a román fél között. Képzeljen bele abba is, hogy nincs az EU. Ezek a nemzetállamok a maguk erőteljes etnikus nacionalizmusával egyelőre Brüsszelre haragszanak. Ott vannak az ellenségeik, a Sorosok és társai.

De ha a brüsszeli szövetség felbomlik, akkor ki lesz az ellensége egy etnikus nacionalistának? Csakis egy másik etnikus nacionalista.

Nem olyan rég volt a balkáni háború, annak is egy ilyen etnikus nacionalizmus volt a kiváltó oka. Ehhez nem kell nagy fantázia, hogy ezt az ember lássa.

Ott volt Macronnál világhírű kollégája, Bernard-Henri Lévy is, aki pár héttel ezelőtt hosszasan beszélgetett Orbán Viktorral. Ha a magyar miniszterelnök elhívná egy beszélgetésre, elmenne hozzá?

Én sokra tartom Lévyt, de más az ízlésünk. Bár Goethe szerint érdekes beszélgetni az okosokkal és a zsarnokokkal, én ezzel nem tudok azonosulni.

Nem akarom kiforgatni a szavait, de amit mond, abból azt gondolom, hogy nem menne el Orbánhoz, akit zsarnoknak tart.

A rendszere zsarnokság. Természetesen a fenntartója is az. Ötször meghívtak már olyan eseményre, ahol ő is ott lett volna, de egyikre sem mentem el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2019. július 03. 13:18
"Heller Ágnessel nem az a baj, hogy balliberális, nem az, hogy csalt pályázaton (nem állítom, hogy csalt), nem az, hogy filozófus. A baj pont az, hogy balliberális, és az, hogy "filozófus is, meg nem is". Pontosan fogalmazva: szakmájára nézvést filozófus, de nem viselkedik filozófushoz méltóan. És balliberális, de árt a balliberális ellenzéknek. Meggondolatlanul ad nyilatkozatokat, és ezekben a nyilatkozatokban időnként nagyon meggondolatlanul szólja el magát." de bármit csinál, mindíg megmarad a fényezett zsidó státuszában..
libantkomcsi
2019. július 03. 02:47
Ez a nő szülőföldjének mocskolásából él nem is rosszul.
igort
2019. július 02. 22:11
láttam sírni orbánt mind az öt alkalommal
Akitlosz
2019. július 02. 21:33
Ez van olyankor, ha valaki nem tartozik ahhoz a nemzethez, amelynek az országában él. Két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!