Hisztéria

2019. augusztus 28. 07:09

A normalitás nem veszett el teljesen, csak elnyomja a hisztériázók és a legaljasabb politikai önérdekből hazudozók és Facebookjukra írogatók zaja.

2019. augusztus 28. 07:09
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Aha! Kezd összeállni a kép!
Madár István közgazdász (ha valaki, hát ő aztán nem kormánykáder!) a Portfólión azt mondja: »Brazília esőerdőt akar irtani, mert úgy gondolja (nem megalapozatlanul), hogy ezzel élénkíteni tudja a gazdaságát és javítani tudja a brazil emberek életszínvonalát. […] egy pillanatra képzeljünk el egy alternatív Magyarországot. Ebben az Alföldet teljes egészében egy áthatolhatatlan, műveletlen dzsungel borítja, amit sokan Európa tüdejének hívnak. Most képzeletben felezzük el a havi jövedelmünket a mostanihoz hasonló árak mellett. Ebben a szegény, 40 százalékban erdővel borított országban jön egy politikus, aki azt mondja: irtsuk ki az erdők egy részét, a fát adjuk el, a területen folytassunk agrárgazdálkodást, mert ezzel jövedelem nélkül tengődő százezreknek tudnánk értelmes munkát biztosítani. Vajon népszerű gondolat lenne-e? Egészen biztosan. Nem nagyon ismerünk olyan országot, amelyik a földterületének 40 százalékát önként és ingyen (sőt költséget felvállalva) az emberiség boldogulásának szolgálatába ajánlotta volna.«

Mindebből láthatjuk, hogy a normalitás nem veszett el teljesen, csak elnyomja a hisztériázók és a legaljasabb politikai önérdekből hazudozók és Facebookjukra írogatók zaja.

Ebben a zajban kell meghallgatni az értelmes hangokat, e ricsajban kell megalkotni egy értelmes és elfogadható környezetvédelmi és klímastratégiát. Másképpen a Gyurcsányok, Jakabok meg az NGO-k fogják továbbra is ámítani a világot – mocskos önérdektől vezérelve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. augusztus 30. 14:36
Bayer NER elvtárs hogyan is jutott várbeli lakáshoz? És a többi haver? Már teljesen kisajátították a nemzet várát. Itt a válasz, kik is lakhatnak ott. https://m.hvg.hu/itthon/20190829_Terkepre_vittuk_hogyan_vette_be_a_NER_a_Budai_Varat?fbclid=IwAR3z63rjUKI8UHHTAhpbVtgkQlGNUcmRzrhnE-bbwDmDFneVvU9H3XJpIaU
Valodi
2019. augusztus 28. 15:44
-p.."e ricsajban kell megalkotni egy értelmes és elfogadható környezetvédelmi és klímastratégiát." - höhöhö..... ha nem tudnád, van ilyen! Ezt írja pl.: ".... Az időjárással, illetve az éghajlattal összefüggő mezőgazdasági kockázatok között említhetők még:  árvíz, belvíz;  aszály....."  Talán ha kivennénk közülük a gátat, javulna a helyzet!
bispora
2019. augusztus 28. 15:39
Bayer eszmefuttatása elefánt és bozótantilopnál nagyobb emlőstől mentes Afrikát is jelent egyben. Mindig lesznek szegények, akikre hivatkozva rombolni lehet. A biodiverzitás mentsvárai a trópusi esőerdők- már nagyon régen el kellet volna venni azokat a nemzetállamoktól és ENSZ felügyelet alatt kellene lenniük. A kárvallott országoknak meg járna a kompenzáció - azt fizethetnék a gazdag országok.
gacsat
2019. augusztus 28. 15:37
Annak az őserdőnek akkor is ott kéne maradni. Az elbaszott brazil embereken, és az ebből következő elbaszott brazil gazdaságon ez nem fog segíteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!