Elég, ami elég!

2019. augusztus 28. 22:16

A klímaváltozás és az esőerdők védelme sokkal fontosabb annál, semhogy ostoba erőfitogtatásra használhassa bárki.

2019. augusztus 28. 22:16
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Jair Bolsonaronak vissza kell térnie a nemzetközi együttműködés és a felelős politizálás útjára. A klímaváltozás és az esőerdők védelme sokkal fontosabb annál, semhogy ostoba erőfitogtatásra használhassa bárki. A Renew Europe franciójának vezetősége, köztük én is, levélben fordultak Ursula von der Leyen bizottsági elnökhöz, hogy hathatósan lépjen fel az ügyben. A nemzetközi közösségnek kötelesége minden eszközzel segíteni Brazíliát az erdők védelmében, és hosszú távon mindenképp szükséges újszerű, innovatív mószerek kidolgozása is, amelyekkel a brazil gazdaságot úgy segíthetjük, hogy ne az erdők felélése legyen az egyetlen esély a boldogulásra. Ám erre csak akkor lehet esély, ha az ország vezetése a világot nem tekinti ellenségének.

Levelünket az alábbiakban olvashatjátok magyarul:

»2019. augusztus 26.

Tisztelt Elnök úr, Tisztelt Jean-Claude Juncker úr!
Tisztelt Von der Leyen Megválasztott Elnökasszony!

Az elmúlt hónapok alatt nagy aggodalommal figyeltük a brazil esőerdőkben zajló erdőirtást. Minden figyelmeztető fény vörösre fordult most - egy korábbi, javulást mutató időszak ellenére, amely bizonyította, hogy Brazília képes hatékony és eredményes lépéseket tenni az erdőirtás megfékezésére.
2019. januárjától augusztusig az erdőirtási trend rémisztő szintekre emelkedett, a brazil hatóságok által nemrég vállalt kötelezettségek ellenére. Ez a szakadék a kötelezettségek és a valóság között nem elfogadható, és veszélyezteti az EU-Brazíla kétoldali kapcsolatokat, beleértve a kereskedelmi vetületet is.
Amazónia életbevágóan fontos szerepet játszik mindenféle élőlény számára a bolygón. Kötelességünk ügyelni erre az egyedi szén- és biodiverzitástárolóra azzal, hogy a megfelelő szabályozási eszközöket vetjük be, hogy megakadályozzuk az őserdő irtását. Itt az ideje, hogy Európa irányt mutasson ebben a krízisben. Az esőerdő egy közjószág, és globális cselekvést érdemel a megvédése. Bármilyen gazdasági fejlesztést, ami nem veszi figyelembe a klímavátlozást, az nem fenntartható és végső soron nem járul hozzá a jóléthez és az életminőséghez.
A brazil hatóságok autonómiának teljes tisztelete mellett is az Európai Unió nem állhat karba tett kézzel. Az EU-nak több eszköze is van kétoldali és többoldali kapcsolatokban, amelyet be kell vetnie, hogy megállítsa az erdőirtást. Minden állampolgárunknak garantálnunk kell, hogy nem támogatjuk az erdőirtást közvetlen vagy közvetett módon.
Azon túl, hogy az EU logisztikai támogatást javasol a tomboló tüzek megfékezésére, külső és belső szabályozásokat kell bevetni késedelem nélkül a környezet, energia, mezőgazdaság, klíma és kereskedelem kapcsán. Ez világos üzenet lenne minden olya ország számára, amely területén van őserdő, hogy az erdőirtást segítő gazdasági ösztönzőket elvágjuk.
Elvárjuk az EU-tól, hogy figyelje a helyzetet árgus szemmel és teljes transzparenciával, beleértve a Közös Kutatóközpont és a Copernicus mozgósítását. Ezek fontos szerepet játszhatnak a változások mélyreható elemzésében, rendszeres frissítéseket és közvetlen hatást biztosítva kulcsfontosságú szabályozásban. Továbbá, biztos vagyok abban, hogy világos ütemtervet nyújtanak a biztosok számára, akik abban a helyzetben vannak, hogy az EU szabályozásait adaptálják, és a megfelelő végrehajtási eszközöket felállítsák az őserdők globális irtásának meg"fékezésére.

Tisztelettel, 
Dacian Cioloș 
A Renew Europe elnöke
«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rony Tronco
2019. augusztus 30. 11:20
A mamád botmixerezett volna el!
írmag
2019. augusztus 29. 22:46
Hát akkor ne vegyél mindent a szádba!
puszika
2019. augusztus 29. 16:52
Akkor mond meg a haverjaidnak............NE FITOGTASSANAK!!!
Amerigo
2019. augusztus 29. 16:28
Ennek az álszent nemzetközi csicskanőnek küldöm az alábbi linket!! Gondolom ha elolvassa, rögtön kikapcsolja a lila botmixert, mert nem kell ám mindenkit hülyének nézni! https://twitter.com/drwaheeduddin/status/1166236957862748161?s=12&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201908
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!