Válasz Hont Andrásnak (és TGM-nek)

2019. augusztus 12. 15:24

Hogy is mondta a Taxisofőrben a garniszálló portása De Nirónak? „Ha neked ettől áll fel cowboy...”

2019. augusztus 12. 15:24
Lovasi András
HVG

„Kedves Hont András!

TGM cikke egy interjúmban használt jelzős szerkezet (»szélsőliberális hörgés«) ihlette pamflet, egy szerző-előadó esetében inkább a szerzeményeit vagy például a színpadi tevékenységét szokták kritikával illetni. Ezt egy lekezelő félmondattal letudta a szerző. Pedig ha jobban utánanéz, milyen dalok hangzottak el Tusványoson, talán jobban megérti részvételünk további motivációit (természetesen a NER-hez dörgölőzésen kívül), - ha kíváncsi lett volna rá. (De nem volt.) Itt küldöm az egyik Tusványoson »dudorászott« dalunkat: 

Ha nem akarja fárasztani 4 percig velünk magát, akkor lehet ennyi is elég:

Ma még hadd szóljon nincsen gond
Csak a kutyák ugrálnak rátok a láncok végén
Ma még nyaljátok egymás seggét
Körbe ott van a piros pont
Belül mindőtök morogva ül a saját részén

Kevésbé íródott virágnyelven, mint például a »Ha én rózsa volnék«, és valószínű kevesebbszer játsszák majd a Fidelitas-gyűléseken, mint a Bródy-dalt a KISZ-táborokban anno, mentségemre szóljon, hogy az egész popműfaj társadalmi mozgósító ereje (is) fájdalmasan megkopott azóta, és mivel nem az Arany-féle velszi bárdok mártírhalála jutott osztályrészemül Tusnádon, hanem életben hagyott ez a ravasz NER, továbbra sincs jobb ötletem, mi a fene lehetne ezen kívül a dolgunk nekünk, énekeseknek. Úgyhogy dudorászunk ahol lehet, Pécsett, Tusványoson, ahová, ameddig hívnak, mindenhol ugyanazt. Önök meg persze, csak írjanak útmutatásokat nekünk tovább, hová nem megy, kinek nem énekel egy bárd, főleg, ha nem velszi, ha épp kritikának akarják hívni, hát hívják annak. Hogy is mondta a Taxisofőrben a garniszálló portása De Nirónak? »Ha neked ettől áll fel cowboy...«

Tisztelettel: LA

U.i.: Szeretném felhívni a figyelmét a kutya motívum következetes használatára!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2019. augusztus 13. 19:56
Kritikusnak nincs jobb dolga, Tolja le a Bikinit. Ha letolja, ha nem tolja, Nyihhahaa, nyihahaa.
teljesenertelmetlen
2019. augusztus 13. 16:44
"Ne báncsatok má', hát én jól beszóltam nekik, csak ezek ahhoz is hülyék, hogy megércsék!"
Pierre
2019. augusztus 13. 13:44
valasz TGM-tol: https://hvg.hu/itthon/20190813_tgm_viszontvalasz_lovasi
adonyi29
2019. augusztus 13. 11:43
TGM egy nemiszerv, igaz a legkonzekvensebb. Lovasi egy öregedő művész, lehet kapuzárási pánikkal. Nem akar még a panoptikumba kerülni, mert valószínűleg nem tudná ezt finanszírozni, ezért néha vergődik. Ilyen ez a popszakma. Hál'Istennek nincs elvonón és nem is haknizik. Ahhoz képest pl. hogy Herényi (nomen est omen) potencianövelővel házalt képviselői munkája után és most megint visszatérne a balettbe, ahoz képest jobb teljesítmény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!