Orbán barátai sorra buknak el Európában

2019. szeptember 06. 11:49

Salvini és Strache elbuktak, Boris Johnson ha így folytatja, napokon belül bukni fog. Ahogy törvényszerűen bukni fog Orbán is, hiszen ez Magyarország és Európa érdeke.

2019. szeptember 06. 11:49
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„A brit parlament tegnap elutasította a megegyezés nélküli brexit és az előrehozott választások tervét, amit Boris Johnson miniszterelnök, a magyar kormányfő barátja terjesztett a Ház elé. A szigetország törvényhozása ezzel újra figyelmeztette Európa ellenségeit: nem kérnek a megosztásból, a bezárkózásból, a szélsőségesek diktátumaiból.

A mai huszonévesek számára már természetes, hogy egy nyitott, lehetőségekkel teli, befogadó Európában élünk. A náluk idősebb generációknak azonban mind a mai napig meghatározó élmény Magyarország uniós csatlakozásának pillanata, a közös Európa álmának beteljesülése. Orbán Viktor és Európa-ellenes barátai, Salvini, Strache és Johnson ezt az álmot próbálják meg széttörni, és elhitetni velünk, hogy a nyitottság helyett a bezárkózás, a szövetségek helyett az ellenségkeresés, az egyesült Európa helyett a nemzeti sovinizmus szolgálja az itt élő polgárok érdekeit. Ennek a politikának az eredménye ma már mindenki előtt ismert. Salvini és Strache elbuktak, Boris Johnson ha így folytatja, napokon belül bukni fog. Ahogy törvényszerűen bukni fog Orbán is, hiszen ez Magyarország és Európa érdeke.

A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll az integráció jövője, az Európai Egyesült Államok eszméje mellett. Kiállunk a tanulás, a munka és a lakóhely megválasztásának szabadsága, a munka méltóságát biztosító európai minimálbér és a magyar családok érdekeit szolgáló európai családi pótlék bevezetése mellett. Ezzel szemben akik ezzel szemben állnak, azok törvényszerűen buknak, és nem azért mert velük szemben ilyen-olyan pártok vannak, hanem mert ott maga a nép többsége áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. szeptember 08. 10:52
Fleto átkozottul nagy szerencséd van hogy még mindig megtűrnek
fapipa
2019. szeptember 07. 21:03
Ferike! Legalább október 13-ig kibirhatnád, hogy nem iszol rá a gyógyszerre. Vagy az egyik, vagy a másik.
Sulammit
2019. szeptember 07. 19:55
Te is elbuktál Feri, pedig nem vagy Orbán barátja.
syphax
2019. szeptember 07. 15:37
Gyurcsány egy hatalmas nagy BUNKÓ MŰVELETLEN TAHÓ, akkora nagy BUNKÓ, hogy keményaszfaltot lehetne föltörni az ocsmány lóképű AGYATLAN TÖKFEJÉVEL. Kétlem, hogy valaha is elolvasott egyetlenegy könyvet is akár, vagy meghallgatott volna akárcsak 200m-es távolságből is egy, egyetlenegy Beethoven koncertet. Egy dologhoz ért valamennyire: az üres tartalmatlan és HAZUG SZÓCSÉPLÉSHEZ, ostoba dumáláshoz--de ahhoz is csak felszinesen. Kétlem hogy MA el tudná végezni a pápai általános iskola 3. osztályát, de még egy tánciskolát vagy egy faiskolát sem...tudna abszolválni ez a segghülyönc! ( "rendszeresen bérmálkozna" persze, ha hatalomba kerülne--természetesen)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!