Felkészült jelölt az egyik legfontosabb tárca élén

2019. október 01. 18:03

Részletes és ambíciózus terveket hallottunk.

2019. október 01. 18:03
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„A bolgár, néppárti Mariya Gabriel meghallgatásán bebizonyosodott, hogy más kelet-közép-európai, jobboldali kormányok a miénkkel ellentétben tudnak meggyőző szakmai tudással rendelkező, összeférhetetlenségi ügyek által nem terhelt jelölteket állítani.

A tegnap esti bizottsági meghallgatáson egy felkészült és szimpatikus biztosjelöltet ismertem meg, aki egy Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú portfóliót kap az új Bizottságban – az Innováció és ifjúság területét. Örömteli, hogy egy fiatal, női politikus vezeti ezt a kiemelten fontos területet.

»Teljes erőmmel védeni fogom az akadémiai kutatás szabadságát« – fontos mondat ez a biztosjelölttől azon a napon, amikor a CEU megnyitotta a tanévet a bécsi campuson.

Részletes és ambíciózus terveket hallottunk. A von der Leyen Bizottság megemelt büdzsével folytatná a fiatalok munkába állását segítő Európai Ifjúsági Garancia Programot, megháromszorozná az Erasmus+ külföldi munkatapasztalat-szerzést és tanulást támogató ösztöndíjprogram forrásait. Az új, Európai Gyermek Garancia Program célja, hogy minden, a kontinensünkön élő gyermek garantáltan hozzáférhessen az oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz, megfelelő étrendhez és lakhatáshoz. Az új Bizottság tervei között szerepel emellett egy munka és magánélet összehangolását célzó, és kiemelten a fiatal családokat segítő irányelv kidolgozása.

A biztosjelölt programjából egy olyan Európa rajzolódik ki, ami szolidáris, segíti a legelesettebbeket, emellett kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációkra – hogy versenyképes tudással, biztos megélhetéssel indulhassanak el, és könnyebb legyen összehangolniuk a munkát és gyermekvállalást. Ez mind-mind olyan kérdés, amelyre az ország legfiatalabb pártjaként mi is különös figyelmet fordítunk, és eltökélten dolgozunk majd, hogy az ígéretekből jól megvalósított, valódi változást hozó programok szülessenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. október 02. 19:53
Az az érdekes, hogy amit Cseh "Guevara" Katalin leírt a bolgár biztos terveiből, Magyarországon már mind megvalósult. Vagyis az EU - akárcsak a jogállamiság terén, az gyermek és ifjúság nevelés terén is le van maradva Magyarországtól. Szerintem indítsunk el egy "hetes" cikkely szerinti eljárást itthon az EU-ról, mely a végén akár az ügyeinkbe való beleszólás megvonásával is járhat.
tevevanegypupu
2019. október 02. 13:01
50 százalék szavazott a fidesz küldötteire..tényleg érthetetlen ez az európai jogszolgálat, hogy ez a három trampli mégis többet nyom a latba mint a régi fideszes képviselők..Hogy ez a két gonosz majom megakadályozatja egy nemzetközi tekintélyü joogász megválasztását, és ebbe Magyarországnak bele kell törődni..lassan kezdek csalódni Orbánban..Nem ezt ígérte..lehet, hogy gazdaságilag jól állunk, de sajnos a politika és a jogállamisaág tekintetében nem..annyiban, hogy ezek még mindig, mindenhol erősebbek a többségnél..Mi lesz így..
noge
2019. október 02. 06:18
Lehet, hogy tök jó jelölt. A baj az, hogy ilyen meghallgatásokon Botmixeres Katka típusú nímand, kókler, felforgatók döntenek.
öszödibeszéd
2019. október 02. 05:11
(Ja persze, a liberális burzsoázia esete a "legelesettebbekkel". Amikor a Katka-féle multimilliomos huszonéves liberós lányok 100 forintos palackos fizet osztogatnak a Keletinél a 10000 eurót a csempészeknek zsebből leperkáló gazdasági bevándorlóknak) https://888.hu/pszicho/a-cseh-katalinoknak-mindig-konnyu-4175708/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!