Az alakoskodók uniója

2019. november 25. 22:36

Az, hogy az Orbán-rezsim képviselője kapja a bővítési pozíciót, azt mutatja, hogy az EU az alakoskodók közösségévé vált.

2019. november 25. 22:36
Paul Lendvai
Der Standard

„Az, hogy Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök a kezdetektől fogva az osztrák Johannes Hahn által olyan ragyogóan betöltött kulcspozíciót az Orbán-rezsim képviselőjének szánta, még egyszer világossá tette, hogy az EU az értékek helyett az alakoskodók közösségévé válik. Egy tiltakozásokkal és figyelmeztetésekkel teli évtized után az erősen kritizált Orbán-kormány megerősítheti a befolyását, méghozzá nem csak a tagságra törekvő balkáni országok, hanem az orosz-ukrán konfliktus, sőt, Azerbajdzsán és a Kaukázus viszonyában is. Orbán nem csak a sikereivel hencegett, hanem ugyanolyan egyértelműen elutasította a Von der Leyen által közvetetten bejelentett »szolidáris és fenntartható szétosztási megoldást« a migráció szabályozásának érdekében, mint ahogy azt az »értelmetlen« ötletet, hogy a jogállamiság kritériumaihoz kössék az EU-s támogatásokat. 

Az Európai Néppárt (EPP) frissen megválasztott elnökének, Donald Tusk egykori lengyel miniszerelnöknek a zágrábi EPP-kongresszuson tett kijelentése, miszerint felveszi a harcot »a politikai populistákkal, manipulátorokkal és autokratákkal«, úgy tűnik, nem bátortalanította el annak fő címzettjét. A Fidesz már a kezdetektől fogva úgy tesz, mintha maga függesztette volna fel a néppárti tagságát, nem pedig fordítva. Ezért mondhatja Orbán most olyan bizonyossággal, hogy a párt még nem döntötte el, bent akar-e maradni az EPP-ben!

Észak-Macedónia és Albánia csatlakozási tárgyalásainak megakadályozása és az, hogy Emmanuel Macron potenciális partnerként tekint Orbánra az Oroszországhoz való közeledés új stratégiájának kidolgozásában, jól példázzák az EU egykori reménységének pálfordulását. Olaszországban a kormányzó Öt Csillag Mozgalom káoszba süllyed, miközben a jobboldali populista Lega-vezető Salvini előretör. A német koalíciós kormány kül- és Európa-politikája továbbra is bénult. 

Ennek láttán Martin Selmayr, a bécsi EU-képviselet vezetője úgy látja: az EU »stabilabb, mint valaha«. Ez az alakoskodók virágkora!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
todemo
2019. november 29. 05:14
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
siochanty
2019. november 28. 04:24
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
padeter
2019. november 27. 18:50
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Peter8811
2019. november 27. 07:53
Ha az ÁVH-tok lenne hatalmon le lehetne húzni az unió körmét aztán bele lehetne darálni a Dunába őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!