John Bercow nem viseli el a zsarnokoskodást – kivéve, ha ő csinálja

2019. november 22. 17:19

Bercow mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a média foglalkozzon ezzel a kérdéssel.

2019. november 22. 17:19
Kate Maltby
The Telegraph

„Napjainkban, amikor John Bercowról beszélünk, úgy tűnik, csak az ő Brexittel kapcsolatos álláspontját taglaljuk. És persze egy Bercow vs Brexit film biztosan nagyon jó lenne. De arról megfeledkezünk, hogy sokan azzal vádolják Bercow-t, hogy terrorizálta a munkatársait. A magántitkárát, Kate Emms-t PTSD-vel diagnosztizálták, miután Bercow-val dolgozott. Elődje, Angus Sinclair titoktartási megállapodást írt alá hasonló vádak miatt, amelynek értelmében 86 250 adófontot fizettek ki neki, hogy ne beszéljen arról, hogyan kezelték. 

Dame Laura Cox 2018-as jelentése az alsóházi zsarnokoskodásról és szexuális zaklatásról arra a következtetésre jut, hogy Bercow alatt az ilyen viselkedés megszokottá vált – és ezt a helyzetet Cox szerint csak úgy lehet megváltoztatni, ha vezetőt cserélnek. A szervezet fegyelmi ügyekért felelős vezetőjeként Bercow felelőssége volt a panaszos ügyek és a szankciók figyelemmel kísérése. Ennek ellenére azzal vádolják, hogy megvédte politikai szövetségeseit a panaszoktól, elmulasztotta a reformokat, sőt, maga is zsarnokoskodott. 

Nem csoda, hogy Bercow mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a média foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Szerdán a Buzzfeed nyilvánosságra hozott olyan emaileket, amelyekben az egykori házelnök kijelentette, hogy nem kíván interjút adni a BBC HARDtalk nevű műsorának, amennyiben nem kap írásos garanciát arról, hogy nem kérdezik a zsarnokoskodásról. (A műsort nem SOFTtalknak hívják.)

Ez nem az egyetlen ilyen eset. A The Observernek adott múlt havi interjújában Bercow szintén nem volt hajlandó a vádakra vonatkozó kérdésekre felelni. (A lap ebbe beleegyezett, de az olvasók figyelmét is felhívta rá.) Nem meglepő, hogy Bercow kerüli ezt a kérdéskört; a vádak súlyosak, komolyan vehetőek, és független vélemények is alátámasztják őket. Bercow tagadja őket, miközben igyekszik az Egyesült Államokban karriert építeni – ahol a fizetések jók, a munkahelyi zaklatási ügyekben pedig nincs könyörület.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:35
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:02
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
catalina9
2019. november 23. 15:11
Nem csoda, hogy Bercow mindenáron meg akarja akadályozni, hogy a média foglalkozzon ezzel a kérdéssel. Szerdán a Buzzfeed nyilvánosságra hozott olyan emaileket, amelyekben az egykori házelnök kijelentette, hogy nem kíván interjút adni a BBC HARDtalk nevű műsorának, amennyiben nem kap írásos garanciát arról, hogy nem kérdezik a zsarnokoskodásról. (A műsort nem SOFTtalknak hívják.)" de azért a zsidók lelkesen harcolnak a sajtószabadságért...jut eszembe, most nem tiltakozik Soros valamelyik "határok nélkül " NGO-ja?
catalina9
2019. november 23. 10:27
A szervezet fegyelmi ügyekért felelős vezetőjeként Bercow felelőssége volt a panaszos ügyek és a szankciók figyelemmel kísérése. Ennek ellenére azzal vádolják, hogy megvédte politikai szövetségeseit a panaszoktól, elmulasztotta a reformokat, sőt, maga is zsarnokoskodott. " hát ebben nincs meglepő ugyanis Bercow eredetileg Berkowitz, vagy Berkovici volt, és zsidó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!