A HÖOK segít a vajdasági hallgatóknak magyar identitásuk megtartásában

2019. december 20. 11:03

A határon túli területeken a magyar kultúra tanítása még fontosabb feladat, mint Magyarországon.

2019. december 20. 11:03
HÖOK
MTI OS

„A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Külhoni Programja az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának több mint félezer magyar könyvet adományozott. A könyvgyűjteményt a hallgatói szervezet különböző felajánlásokból gyűjtötte össze, mely főképp magyar irodalom-, és történelemkönyvekből, valamint lexikonokból áll.

A könyvek az egyetem könyvtárában, valamint az intézmény gyakorló iskolájában fogják segíteni a magyar kultúra oktatását. A HÖOK Külhoni programjának alapvető célja, hogy segítséget nyújtson a határon túli hallgatóknak és ifjúságnak elsősorban a magyarságtudatuk megőrzésében.

A könyvek átadásakor Menyhárt Barbara, a program vezetője elmondta, hogy a határon túli területeken a magyar kultúra tanítása még fontosabb feladat, mint Magyarországon, hiszen ez az az összetartó erő, amit a határon túli magyarokat összeköti és biztosítja azt, hogy magyarként tudják élni az életüket egy másik országban.”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marslaki
2019. december 21. 10:45
Rúzsa Magdit, Lajkó Félixet vagy Csernus Imrét kellene megkérdezni erről. Mindjárt nagyobb lenne az érdeklődés. Most jelent meg Magdi új klippje ezzel a dallal: Gondolj rám (Presser Gábor) Gondolj rám, ha csillag zuhan földi éjszakán, ha megszakadnak mondatok, ha megszűnik egy gondolat, ha átfestik a múltamat - s ne várj! https://www.youtube.com/watch?v=o-WxA-N0x_4 Mire gondolhatott a költő: "átfestik a múltamat"? Véleményem szerint egyetérthet azzal, hogy a határon túli területeken a magyar kultúra tanítása még fontosabb feladat, mint Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!