JK Rowling néhány szóval megváltoztatta a transzgender-vitát

2019. december 20. 17:16

Az ár megfordult, a hullámok egyre nagyobbak.

2019. december 20. 17:16
James Kirkup
The Spectator

„Szűkebb értelemben véve lehet, hogy ez az ítélet megdermeszti a vitát. De a Forstater-ügy széleskörűbb hatása az, hogy a szexszel, a genderrel és a transzneműség társadalomra és egyénekre való hatásával kapcsolatos ügyekről egyre többen beszélnek majd. 

Azért, mert JK Rowling, a kedves JK Rowling, érintett. Az a JK Rowling, akinek 14 millió követője van a Twitteren, és joggal tarthatja magát a világ egyik legismertebb és legkedveltebb nőjének. Ennek eredményeként az emberek beszélni fognak erről, és róla is. 

Nem becsülöm alá a bátorságot, ami ahhoz kellett, hogy Rowling így tegyen. Könnyű azt mondani, hogy »hát, ő egy milliárdos, és van egy hatalmas platformja – mi tartott ennyi ideig?«, de szerintem ez igazságtalan. A hírességgel nyomás és szigorúság is jár, amit a legtöbbünk el sem tud képzelni. Azzal, hogy belép ebbe az arénába, jelentős veszélyeknek teszi ki magát, és olyan kritikáknak, amiket az emberiség túlnyomó része sosem fog megtapasztalni. Tiszteletem. 

A szavak számítanak, és JK Rowling néhány szóval a jobbik irányba terelte a gendervitát. Az ár megfordult, a hullámok egyre nagyobbak. Köszönjük, JK.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morton
2019. december 21. 12:39
Rowling majd visszavonulót fúj, ne feledjük, hogy tőrőlmetszett liberális. Legfeljebb vezeklésül hangosabban szidja Trumpot, esetleg még a regényeiben egy-két szereplőt LMBTQ+ identitással lát el. (bemelegít) A haladók pedig megbocsátják ezt a kis félrelépést, elvégre mégiscsak a legnépszerűbb ifjúsági könyv szerzője, nem kellene elvadítani a nyájtól, jól jöhet még a sötét reakció elleni harcban.
asdwasd
2019. december 21. 03:08
Öröm látni, hogy a mandiner végre támogatja egy radikális feminista egy megnyilvánulását, és a szavait a "jobbik útnak" nevezte. Valóban ijesztő látni, ahogy az új köntösbe bújtatott konzervativizmus veszélyezteti a nők nehezen kiharcolt jogait. ????
atila68
2019. december 20. 19:25
Úgy látszik olyan száz évenként valami kisiklik a világban. Rowling talán segíthet észbe kapni.
Akitlosz
2019. december 20. 18:55
"A hírességgel nyomás és szigorúság is jár, amit a legtöbbünk el sem tud képzelni." Úgy, úgy, szörnyű a milliárdosok élete. Egy hajléktalan sem cserélne velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!